24/01/2020 03:29:40

Πρόταση μομφής κατά Πολάκη: Ποιο είναι το επικρατέστερο σενάριο - Τι προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής

ΣΥΡΙΖΑ: Δυσαρέσκεια και αποστάσεις από Πολάκη - Media

 

Από την Τετάρτη μέχρι και την Παρασκευή θα διεξαχθεί κατά όπως όλα δείχνουν η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής στην κυβέρνηση μετά την προαναγγελθείσα από τον πρωθυπουργό μετατροπή της πρότασης μομφής κατά του Παύλου Πολάκη που θα καταθέσει η Νέα Δημοκρατία το απόγευμα της Δευτέρας.

Βάσει του Κανονισμού της Βουλής στην περίπτωση της ψήφου εμπιστοσύνης δεν προβλέπεται η αντίστοιχη επιλογή της κυβέρνησης για άμεση έναρξη της συζήτησης εφόσον το επιθυμεί, όπως ισχύει στην πρόταση μομφής, αλλά η συζήτηση ξεκινά υποχρεωτικά μετά από δύο ημέρες και διαρκεί μέχρι τρεις. 

Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει οριστικοποιηθεί τίποτα και πιθανότατα το χρονοδιάγραμμα να σκιαγραφηθεί στη Διάσκεψη των Προέδρων στις 13:00 το μεσημέρι της Δευτέρας. 

Το τριήμερο Τετάρτη - Παρασκευή πάντως μοιάζει εφικτό με το σκεπτικό ότι ο πρωθυπουργός μπορεί να τοποθετηθεί στην αρχή της συζήτησης την Τετάρτη, κατόπιν να αναχωρήσει για τη Ρουμανία όπου θα λάβει χώρα η Σύνοδος Κορυφής, και να την κλείσει την Παρασκευή οπότε και θα έχει επιστρέψει.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.