search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:34
MENU CLOSE

Πρόταση μομφής κατά Πολάκη: Ποιο είναι το επικρατέστερο σενάριο – Τι προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής

06.05.2019 06:15
ΣΥΡΙΖΑ: Δυσαρέσκεια και αποστάσεις από Πολάκη - Media

 

Από την Τετάρτη μέχρι και την Παρασκευή θα διεξαχθεί κατά όπως όλα δείχνουν η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής στην κυβέρνηση μετά την προαναγγελθείσα από τον πρωθυπουργό μετατροπή της πρότασης μομφής κατά του Παύλου Πολάκη που θα καταθέσει η Νέα Δημοκρατία το απόγευμα της Δευτέρας.

Βάσει του Κανονισμού της Βουλής στην περίπτωση της ψήφου εμπιστοσύνης δεν προβλέπεται η αντίστοιχη επιλογή της κυβέρνησης για άμεση έναρξη της συζήτησης εφόσον το επιθυμεί, όπως ισχύει στην πρόταση μομφής, αλλά η συζήτηση ξεκινά υποχρεωτικά μετά από δύο ημέρες και διαρκεί μέχρι τρεις. 

Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει οριστικοποιηθεί τίποτα και πιθανότατα το χρονοδιάγραμμα να σκιαγραφηθεί στη Διάσκεψη των Προέδρων στις 13:00 το μεσημέρι της Δευτέρας. 

Το τριήμερο Τετάρτη – Παρασκευή πάντως μοιάζει εφικτό με το σκεπτικό ότι ο πρωθυπουργός μπορεί να τοποθετηθεί στην αρχή της συζήτησης την Τετάρτη, κατόπιν να αναχωρήσει για τη Ρουμανία όπου θα λάβει χώρα η Σύνοδος Κορυφής, και να την κλείσει την Παρασκευή οπότε και θα έχει επιστρέψει.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:29