search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 10:43
MENU CLOSE

«Έσπασαν» τα ισόβια για τους δολοφόνους του Σαχζάτ Λουκμάν – Ένταση στην αίθουσα μετά την απόφαση

06.05.2019 10:46
«Έσπασαν» τα ισόβια για τους δολοφόνους του Σαχζάτ Λουκμάν - Ένταση στην αίθουσα μετά την απόφαση - Media

 

Η αναγνώριση από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο ενός ελαφρυντικού στους δύο δράστες της δολοφονίας του Σαχζάτ Λουκμάν “έσπασε” την πρωτόδικη ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή 21 ετών και 5 μηνών στους Διονύση Λιακόπουλο και Χρήστο Στεργιόπουλο τους οποίους κήρυξε νωρίτερα ενόχους για ανθρωποκτονία κατά συναυτουργία με άμεσο δόλο, οπλοφορία, οπλοχρησία και οπλοκατοχή.

Με πλειοψηφία 6 προς έναν, το Δευτεροβάθμιο δικαστήριο αναγνώρισε στους δύο κατηγορουμένους το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, γεγονός που επέδρασε στην επιμέτρηση της ποινής τους.

Η απόφαση των δικαστών προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις σε αρκετούς από τους συγκεντρωμένους που ανέμεναν την δεύτερη κρίση της Δικαιοσύνης για το έγκλημα ρατσιστικού μίσους. Στο άκουσμα της πολυετούς κάθειρξης πολλοί από τους παριστάμενους πέταξαν μπουκάλια και αποδοκίμασαν έντονα φραστικά τους δικαστές για την απόφαση τους που “έσπασε” τα ισόβια.

Με συνθήματα όπως “φασίστες κουφάλες έρχονται κρεμάλες” εξέφρασαν έντονα την οργή τους για την ετυμηγορία του δικαστηρίου. Η ένταση αποκλιμακώθηκε όταν διμοιρία της Αστυνομίας εισήλθε στην αίθουσα και έβγαλε έξω όσους φώναζαν και αποδοκίμαζαν την Έδρα.

«Μια φριχτή, προσχεδιασμένη ρατσιστική δολοφονία»

Σε δήλωσή του μετά την ανακοίνωση της απόφασης ο Θανάσης Καμπαγιάννης, ένας εκ των δικηγόρων της οικογένειας Λουκμάν, δήλωσε:

“Η απόφαση του δικαστηρίου επί της ενοχής των κατηγορουμένων δικαιώνει απόλυτα αυτό που η οικογένεια του Σαχζάτ Λουκμάν, η πολιτική αγωγή, η Πακιστανική Κοινότητα και το αντιφασιστικό κίνημα λέγαμε από την πρώτη στιγμή: ο θάνατος του Σαχζάτ ήταν αποτέλεσμα μια φριχτής ρατσιστικής δολοφονίας, σχεδιασμένης από πριν, από μαχαιροβγάλτες που βγήκαν νύχτα για να σκοτώσουν, και όχι βέβαια αποτέλεσμα ενός διαπληκτισμού δι’ ασήμαντον αφορμή. Το πόρισμα αυτό ειναι πλέον ομόφωνο και στο Εφετείο, όπως ήταν και στον πρώτο βαθμό. 14 δικαστές κλήθηκαν να αποφασίσουν για αυτή την υπόθεση σε δύο βαθμούς. Και οι 14 ομοφώνησαν.

Η αναγνώριση ελαφρυντικών στέλνει λάθος μήνυμα και είναι ανακόλουθη με το βασικό πόρισμα της αποδεικτικής διαδικασίας που είναι ότι η δολοφονία ήταν προμελετημένη ρατσιστική ενέργεια.

Οριστική δικαιοσύνη θα αποδοθεί μόνον όταν οι ηγέτες της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης “Χρυσή Αυγή” που έσπειρε το ρατσιστικό δηλητήριο βρεθούν και αυτοί πίσω από τα κάγκελα της φυλακής”.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 10:43