search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:50
MENU CLOSE

Λαβρόφ-Πομπέο συναντήθηκαν στο χωριό του Άη Βασίλη – Τι συζήτησαν για τη Βενεζουέλα

06.05.2019 16:01
Λαβρόφ-Πομπέο συναντήθηκαν στο χωριό του Άη Βασίλη - Τι συζήτησαν για τη Βενεζουέλα - Media

 

Η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ και του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο άρχισε στο Ροβανιέμι της Φινλανδίας μεταδίδει το πρακτορείο TASS.

Κύριο θέμα των συνομιλιών των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών όπως αναμένεται θα είναι η κατάσταση στην Βενεζουέλα. Οι δύο πλευρές θα συζητήσουν για την κατάσταση στην Ουκρανία, την Συρία όπως και για ζητήματα στρατηγικής σταθερότητας.

Λαβρόφ και Πομπέο πραγματοποιούν πλήρους σχήματος συνομιλίες για δεύτερη φορά. Πρώτη φορά είχαν συναντηθεί στο περιθώριο της ρωσο-αμερικανικής συνάντησης κορυφής που είχε πραγματοποιηθεί στο Ελσίνκι τον Ιούλιο του 2018.

“Οι ΗΠΑ καταλαβαίνουν ότι δεν μπορεί να υπάρξει στρατιωτική λύση στη Βενεζουέλα”

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, μετά το τέλος της συνάντησης που είχε με τον Αμερικανό ομόλογο του Μάικ Πομπέο, με τον οποίο συζήτησαν κυρίως την κατάσταση στη Βενεζουέλα, δήλωσε ότι οι εκπρόσωποι των ΗΠΑ αντιλαμβάνονται ότι δεν πρέπει να υπάρξει στρατιωτική επίλυση της κατάστασης στην Βενεζουέλα καθώς οι συνέπειες ενός τέτοιου σεναρίου θα ήταν καταστροφικές.

«Από τις επαφές που είχα με Αμερικανούς και άλλους συναδέλφους, Ευρωπαίους και Λατινοαμερικανούς, μπορώ να πως ότι δεν βλέπω να υπάρχουν θιασώτες μιας απερίσκεπτης στρατιωτικής λύσης. Ελπίζω ότι αυτή η αντίληψη, την οποία έχουν όλοι, θα μετατραπεί και σε πρακτική πολιτική, ότι δεν θα υπάρξει στρατιωτική λύση, επειδή μια τέτοια λύση θα ήταν καταστροφική» υπογράμμισε ο Ρώσος υπουργός. Απάντησε μάλιστα καταφατικά όταν του ζητήθηκε να διευκρινίσει, αν και οι Αμερικανοί διπλωμάτες έχουν την ίδια αντίληψη.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επίσης ότι κατά την διάρκεια της συνάντησης του με τον Αμερικανό ομόλογο του, δόθηκε έμφαση στην πραγματική πολιτική και όχι στις δηλώσεις που γίνονται δημόσια.

«Δεν προσπαθήσαμε να επικεντρωθούμε σε εκείνες στις δηλώσεις, που ακούγονται σε δημόσιους χώρους, λαμβάνοντας υπ όψιν ότι οι δηλώσεις αυτές γίνονται υπό την επίδραση πολλών πραγμάτων, που κατά κανόνα δεν έχουν σχέση με την πραγματική πολιτική. Προσπαθήσαμε να επικεντρωθούμε στην πραγματική πολιτική. Το πετύχαμε αυτό» δήλωσε ο Λαβρόφ, απαντώντας στο ερώτημα αν συζητήθηκε το ενδεχόμενο μιας στρατιωτικής επέμβασης των ΗΠΑ στις εσωτερικές υποθέσεις της Βενεζουέλας.

φωτογραφία αρχείου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:45