search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:24
MENU CLOSE

Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου ελέγχεται πειθαρχικά για ποδοσφαιρικό βούλευμα

07.05.2019 16:35
Κλιματική αλλαγή: «Κραυγή αγωνίας» από τον πλανήτη - Media

 

Στα χέρια του υπουργού Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου, βρίσκεται πειθαρχική έρευνα για δύο υψηλά ιστάμενες λειτουργούς της Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τη «Δίκη», πρόκειται για ένα βούλευμα και μία δικαστική απόφαση του Αρείου Πάγου, οι οποίες έχουν ως κοινό τόπο πολύκροτη ποδοσφαιρική υπόθεση.

Ο πειθαρχικός έλεγχος των δύο ανώτατων δικαστικών λειτουργών διαβιβάστηκε από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένια Δημητρίου, μετά από δύο ένορκες μαρτυρικές καταθέσεις δικηγόρου, οι οποίες ελήφθησαν τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο του 2018.

Στην πειθαρχική έρευνα εμπλέκεται και το όνομα πρώην προϊσταμένου Εισαγγελίας Πρωτοδικών.

Στις καταθέσεις του ο δικηγόρος ισχυρίζεται ότι πρώην προϊσταμένη Επιθεώρησης Δικαστηρίων ενεπλάκη σε βούλευμα με ποδοσφαιρικό ενδιαφέρον χωρίς να έχει αρμοδιότητα. Μάλιστα η ανώτατη δικαστική λειτουργός είχε εκμυστηρευθεί στο δικηγόρο ότι ο πρώην προϊστάμενος Εισαγγελίας Πρωτοδικών της είχε πει ότι χρέωσε σε στενή του φίλη και συνεργάτη μία δικογραφία που σχηματίστηκε με παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου σε βάρος τριών δικαστών.

Αυτοί οι τρεις δικαστές ελέγχονταν ποινικά για το βούλευμα που εξέδωσαν σε πολύκροτη ποδοσφαιρική υπόθεση. Ο πρώην προϊστάμενος Εισαγγελίας Πρωτοδικών διαβεβαίωσε την πρώην προϊσταμένη Επιθεώρησης Δικαστηρίων ότι η στενή του φίλη και συνεργάτης θα φρόντιζε για ευνοϊκό αποτέλεσμα υπέρ των τριών δικαστών. Το εντυπωσιακό είναι ότι την πειθαρχική έρευνα κατά των ίδιων τριών δικαστών διεξήγαγε η πρώην προϊσταμένη Επιθεώρησης Δικαστηρίων.

Στις ένορκες μαρτυρικές του καταθέσεις ο δικηγόρος ισχυρίστηκε ότι η πρώην προϊσταμένη Επιθεώρησης Δικαστηρίων είχε χαρακτηρίσει «άθλια» την πρόταση του εισαγγελέως Εφετών για την πολύκροτη ποδοσφαιρική υπόθεση, η οποία ήταν βαρύτατη παραπεμπτική για τους κατηγορούμενους.

Σύμφωνα με τις ίδιες καταθέσεις η πρώην προϊσταμένη Επιθεώρησης Δικαστηρίων ήταν στενή φίλη με κυρία αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, η οποία έκρινε το βούλευμα των τριών δικαστών. «Η κυρία αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου κατέληξε σε αποτέλεσμα που επιθυμούσε η πρώην προϊσταμένη Επιθεώρησης Δικαστηρίων», κατέθεσε ο δικηγόρος.

Καταληκτικά, στην ένορκη κατάθεσή του, ο δικηγόρος δηλώνει ότι φοβάται να δώσει περισσότερα στοιχεία και ζητάει από τις αρμόδιες αρχές να κρίνουν ότι χρήζει προστασίας και να χαρακτηριστεί ως μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος.

Πηγή: dikisports.blogspot.com

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:24