search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:07
MENU CLOSE

Κόλαση στην Τουρκία: Ακύρωση όλων των εκλογών στην Κωνσταντινούπολη ζητά η αντιπολίτευση

08.05.2019 12:56
Τραβάει επικίνδυνα το σχοινί η Τουρκία: Συνεχίζουμε ακάθεκτοι σε Αιγαίο-Λιβύη - Media
 
Αγριεύει η κόντρα Ερντογάν – αντιπολίτευσης για τον έλεγχο της Κωνσταντινούπολης. Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα αιτήθηκε επίσημα στο Εκλογικό Συμβούλιο εκτός από την ακύρωση των πρόσφατων δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη, να ακυρώσει και τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές που έγιναν πριν από έναν χρόνο.
 
Συγκεκριμένα, το μεγαλύτερο αντιπολιτευόμενο κόμμα της Τουρκίας ζήτησε από τις αρχές να ακυρώσουν τις περυσινές εθνικές εκλογές, όπως και τις εκλογές του Μαρτίου για τη δημαρχία της Κωνσταντινούπολης και για άλλα τοπικά αξιώματα, δύο ημέρες αφού το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο αποφάσισε την επανάληψη των δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη.
 
Τη Δευτέρα, η Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή (YSK) διέταξε να επαναληφθούν οι δημοτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη, τις οποίες κέρδισε το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, επικαλούμενη παρατυπίες στον διορισμό των αξιωματούχων στα εκλογικά τμήματα, έπειτα από προσφυγή του κόμματος AKP του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.
 
Στις εκλογές της 31ης Μαρτίου, οι ψηφοφόροι ψήφισαν για τους επικεφαλής της περιφέρειας, για δημάρχους, για δημοτικά συμβούλια και για τοπικούς αξιωματούχους. Η YSK αποφάσισε να ακυρώσει μόνο το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη, τις οποίες έχασε το AKP.
 
Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) κατέθεσε προσφυγές για την ακύρωση και των τεσσάρων προαναφερθεισών ψηφοφοριών, καθώς και των περυσινών προεδρικών και βουλευτικών εκλογών της 24ης Ιουνίου, υπογραμμίζοντας πως οι αξιωματούχοι στα εκλογικά τμήματα είχαν διορισθεί με τον ίδιο τρόπο και στις εκλογές αυτές.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:07