search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:51
MENU CLOSE

Οικονομικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας με «επίθεση» της Αμερικής: Στο 25% οι δασμοί στις εισαγωγές

08.05.2019 13:09
Οικονομικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας με «επίθεση» της Αμερικής: Στο 25% οι δασμοί στις εισαγωγές  - Media

 

Στο 25% αποφάσισε να καθορίσει η κυβέρνηση των ΗΠΑ τους δασμούς σε σειρά προϊόντων που εισάγονται από την Κίνα, προχωρώντας σε μία νέα επιθετική κίνηση στο πλαίσιο του οικονομικού «πολέμου» που εγκαινίασε η προεδρία Τραμπ.

Πρόκειται για αύξηση 15% που αναμένεται να πλήξει κινεζικές εισαγωγές στις Ηνωμένες Πολιτείες, ύψους 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Επίθεση Τραμπ στους Δημοκρατικούς μέσω… Κίνας

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι θα χαιρόταν να διατηρήσει τους υπάρχοντες δασμούς στα εισαγόμενα κινεζικά προϊόντα, τονίζοντας όμως ότι η Κίνα “σφάλλει” αν πιστεύει ότι θα διαπραγματευτεί μια συμφωνία για το διμερές εμπόριο αργότερα, με κάποιον πρόεδρο προερχόμενο από το Δημοκρατικό κόμμα.

“Ο λόγος για την αναδίπλωση της Κίνας και την απόπειρα επαναδιαπραγμάτευσης της Εμπορικής Συμφωνίας είναι η ειλικρινής ΕΛΠΙΔΑ ότι θα μπορέσει να διαπραγματευτεί με τον Τζο Μπάιντεν ή με κάποιον από τους πολύ αδύναμους Δημοκρατικούς”, έγραψε στο Twitter.

“Λοιπόν, μαντέψτε, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί! Η Κίνα μόλις μας ενημέρωσε ότι έρχονται (σ.σ. ο αντιπρόεδρος) στις ΗΠΑ για να πετύχουν μια συμφωνία. Θα δούμε, όμως είμαι πολύ ευτυχής με τα πάνω από 100 δισεκατομμύρια δολάρια από τους δασμούς που γεμίζουν κάθε χρόνο τα αμερικανικά θησαυροφυλάκια”, πρόσθεσε.

Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι το Πεκίνο υπαναχώρησε σε ορισμένες από τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει προκειμένου να επιτευχθεί μια εμπορική συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο αντιπρόεδρος της Κίνας Λιου Χε θα βρεθεί πάντως την Πέμπτη και την Παρασκευή στην Ουάσινγκτον, όπως ήταν προγραμματισμένο, για να συνεχίσει τις εμπορικές διαπραγματεύσεις.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:51