search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 12:49
MENU CLOSE

Το λιμάνι του Αμβούργου γιορτάζει τα 830 χρόνια του με ένα μεγαλοπρεπές φεστιβάλ

09.05.2019 06:47
Το λιμάνι του Αμβούργου γιορτάζει τα 830 χρόνια του με ένα μεγαλοπρεπές φεστιβάλ - Media

 

Θεωρείται το μεγαλύτερο φεστιβάλ που πραγματοποιείται σε λιμάνι παγκοσμίως: το Hafengeburtstag (γενέθλια του λιμανιού) διεξάγεται φέτος τη δεύτερη εβδομάδα του Μαΐου για να εορτασθεί η 830η επέτειος από την ίδρυση του λιμανιού του Αμβούργου.

Η ιστορία του λιμανιού αρχίζει το 1189, όταν στις 7 Μαΐου της χρονιάς αυτής ο αυτοκράτορας Φρειδερίκος Α’ Βαρβαρόσα δημοσίευσε μια χάρτα για τους εμπόρους του Αμβούργου, με την οποία απάλλασσε από τελωνειακούς δασμούς τα πλοία που έβγαιναν στη Βόρεια Θάλασσα μέσω του ποταμού Έλβα περνώντας από το Αμβούργο.

Για την επέτειο αυτή, το μεγαλύτερο λιμάνι της Γερμανίας προσφέρει ένα ψυχαγωγικό πρόγραμμα με δραστηριότητες στο νερό και στη στεριά για να ταιριάζει σε όλη την οικογένεια: επίδειξη από ρυμουλκά, ασκήσεις έρευνας και διάσωσης, κωπηλατικοί αγώνες με σκάφη Dragon Boat, ιστιοπλοϊκοί αγώνες, κρουαζιέρες για τα παιδιά, πολλά καρουζέλ, περίπατοι, ειδικές εκθέσεις μουσείων και ζωντανή μουσική με καλλιτέχνες από πολλά είδη μουσικής, όλα δωρεάν.

Περισσότερα από 3.000 πλοία από διάφορα μέρη του κόσμου δίνουν το παρών στο Hafengeburtstag Hambourg για τους εορτασμούς και πολλά μεταξύ αυτών δέχονται επισκέπτες στα σαλόνια και τα καταστρώματά τους.

Πολυτελή κρουαζιερόπλοια, ιστορικά πλοία, μεγάλα πλοία, μουσειακά πλοία, σκάφη του Λιμενικού Σώματος, ρυμουλκά και κομψές θαλαμηγοί αποτελούν όλα εκθέματα στο πλαίσιο του φεστιβάλ.

Η επίσκεψη στο λιμάνι του Αμβούργου και στις γύρω συνοικίες είναι έτσι κι αλλιώς ενδιαφέρουσα, αλλά κατά τη διάρκεια των τριήμερων εορτασμών (από τις 10 έως τις 12 Μαΐου) είναι κάτι το διαφορετικό. Οι εκδηλώσεις θα γίνουν γύρω από τη Landungsbrücken, μέσα στη συνοικία με τις αποθήκες Speicherstadt, τη νέα συνοικία HafenCity, στην Ψαραγορά και στο Λιμάνι-Μουσείο Oevelgönne. Το φεστιβάλ αποτελεί θεσμό για την πόλη από το 1977.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 12:48