search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 12:49
MENU CLOSE

Μην καθαρίζετε τα αυτιά σας με μπατονέτες – Μπορεί να πάθετε μέχρι και εγκεφαλικό

09.05.2019 08:27
Τι είναι αυτό το περιεργο βουητό που ακούς μερικές φορές και πού οφείλεται - Media

 

Οι γιατροί προειδοποιούν πως δεν πρέπει να καθαρίζετε τα αυτιά σας με μπατονέτες. Και το αυτί δεν καθαρίζει όπως πρέπει αλλα και οι κίνδυνοι που υπάρχουν είναι πολλοί. Όπως για παράδειγμα η περίπτωση ενός άνδρα 31 ετών ο οποίος καθάριζε επί χρόνια το αυτί του με μπατονέτες. Κάποια στιγμή άρχισε να πονάει στο αυτί αλλά δεν έδωσε σημασία.

Μέχρι που ένα πρωινό δεν άντεχε τους πονοκεφάλους, τους πόνους στο αυτί, τις εμβοές και τη ναυτία και τηλεφώνησε στο νοσοκομείο. Άνδρες με ασθενοφόρο έσπευσαν να τον παραλάβουν αλλά ο άνδρας ήταν σα να είχε πέσει σε λήθαργο. Ξεψύχησε στο ασθενοφόρο.

Οι γιατροί στο νοσοκομείο του Κόβεντρι που του έκαναν αξονική διαπίστωσαν ότι ο εγκέφαλος του στο ύψος του αυτιού, είχε δυο μεγάλα αποστήματα με πύον ενώ ο ΩΡΛ βρήκε μέσα στο αριστερό αυτί του βαθιά, ένα κομμάτι βαμβάκι (που τόσα χρόνια είχαν αφήσει οι μπατονέτες) το οποίο είχε προκαλέσει νεκρωτική εξωτερική ωτίτιδα.

Πρόκειται για μια βακτηριακή λοίμωξη η οποία εξαπλώνεται στο κρανίο, μπορεί να επηρεάσει τα νεύρα του προσώπου και όπως λένε οι γιατροί εάν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα μπορεί να προκαλέσει μέχρι και εγκεφαλικό.

Η περίπτωση του θανάτου του άνδρα αναφέρθηκε λεπτομερώς από τους γιατρούς στο έγκυρο ιατρικό περιοδικό BMJ Case Reports.

Σε κάθε περίπτωση οι γιατροί προειδοποιούν να αποφεύγουμε τις μπατονέτες γιατί εκτός από τις ακραίες καταστάσεις όπως αυτή που διαβάσατε μπορεί να προκαλέσουν ακόμη και τραυματισμό του τυμπάνου.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 12:47