search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 01:45
MENU CLOSE

«Πέφτει» η «κυβέρνηση» στα κατεχόμενα – Παραιτείται ο πρωθυπουργός

09.05.2019 08:33
«Πέφτει» η «κυβέρνηση» στα κατεχόμενα - Παραιτείται ο πρωθυπουργός - Media

 

Ο «αντιπρόεδρος» και «υπεξ» των κατεχομένων Κουντρέτ Οζερσάι ανακοίνωσε την απόφαση του να αποχωρήσει από την «συγκυβέρνηση». Αυτό σημαίνει ότι η «κυβέρνηση» των κατεχομένων υπό τον Τουφάν Ερχιουρμάν «πέφτει». Μάλιστα σήμερα ο Ερχιουρμάν θα συναντηθεί με τον Μουσταφά Ακιντζί για να υποβάλει την παραίτησή του.

Όπως μεταδίδει το ΚΥΠΕ επικαλούμενο Τ/κ μέσα, σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία 3,5 ωρών του πολιτικού γραφείου του HP, ο Κουντρέτ Οζερσάι ανακοίνωσε την απόφαση αποχώρησης του και δήλωσε ότι το αν θα μείνουν στην «αντιπολίτευση» ή αν θα προχωρήσουν σε συνομιλίες για τη δημιουργία άλλης «κυβέρνησης» θα το αποφασίσει το ανώτατο κομματικό όργανο του Κόμματους του Λαού. Δήλωσε επίσης ότι ένας από τους λόγους αποχώρησης από την «κυβέρνηση» είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης με αφορμή την εκμίσθωση «κρατικής γης» από το «υπουργείο δημοσιονομικών». Σημειώνεται ότι ο κ. Οζερσάι είχε ζητήσει ακύρωση της εκμίσθωσης γης από τον Σερντάρ Ντενκτάς στο γιο του, για την ίδρυση πανεπιστημίου με την ονομασία «Ραούφ Ντενκτάς».

Σύμφωνα με τη εφημερίδα ”Πολίτης’‘, κληθείς να σχολιάσει την παραίτηση του Σερντάρ Ντεκτάς από το «υπουργείο δημοσιονομικών» χθες το απόγευμα, ο κ. Οζερσάι απάντησε μόνο ότι ο Σερντάρ Ντενκτάς δεν ήταν ένας απλός «υπουργός» αλλά και ο πρόεδρος ενός από τα τέσσερα «συγκυβερνώντα» κόμματα.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων «βουλευτικών εκλογών».

Πάντως σύμφωνα με πηγές από τα κατεχόμενα η παραίτηση Οζερσάι σχετίζεται με την πρόθεση του να κατέλθει υποψήφιος για την «προεδρία» με την υποστήριξή του Κόμματος Εθνικής Ενότητας του Ερσίν Τατάρ, διαδόχου του Έρογλου. Τόσο ο Οζερσάι όσο και ο Τατάρ μετέβησαν πρόσφατα στην Τουρκία με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες να κάνουν λόγο για συναντήσεις των δύο αντρών με στελέχη της Τουρκικής κυβέρνησης.

To πιθανότερο σενάριο είναι ότι ο Μουσταφά Ακιντζί θα δώσει εντολή σχηματισμού «κυβέρνησης» στον Ερσίν Τατάρ, ο οποίος θα έχει στη διάθεσή του 15 ημέρες για να πραγματοποιήσει επαφές.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 01:45