search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:47
MENU CLOSE

Με σημαία την «αριστερή διαπλοκή» – «Αλλαγή ατζέντας» από το θέμα Πολάκη θεωρεί το πακέτο Τσίπρα η Ν.Δ.

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2072
9-5-2019
10.05.2019 03:00
ad.jpg

 

Να θολώσει το πολυσυζητημένο ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης αποδεικνύοντας (εντός και εκτός εισαγωγικών) ότι υπάρχει και αριστερή διαπλοκή επιχειρεί το τελευταίο διάστημα η Ν.Δ., όσο το Μαξίμου «αλώνει» ένα προνομιακό πεδίο για την Πειραιώς, που δεν είναι άλλο από την οικονομία. 

Η αξιωματική αντιπολίτευση ουσιαστικά βρίσκεται με την «πλάτη στον τοίχο» σε ό,τι αφορά το «πακέτο Τσίπρα», το οποίο χαρακτηρίζει «μεμονωμένες δεσμεύσεις της Ν.Δ. για την αυτονόητη ανάγκη να μειωθεί η φορολογία», κάτι που σημαίνει ότι εκ των προτέρων δεν μπορεί να καταψηφίσει. «Προφανώς αυτές είναι καλοδεχούμενες, ακόμη και αν επί της ουσίας φέρνει για προφανείς λόγους την άνοιξη τα επιδόματα που έδινε τα Χριστούγεννα» σημειώνει, με μια δόση ειρωνείας, το «γαλάζιο στρατόπεδο, σχολιάζοντας το πακέτο Τσίπρα. 

Και παράλληλα η Ν.Δ. τονίζει πως «την ώρα που ο κ. Τσίπρας υπόσχεται μισή 13η σύνταξη, κόβει τη 12η καθώς αρνείται να ψηφίσει την πρόταση της Ν.Δ. για να μην μειωθεί εδώ και τώρα το αφορολόγητο που μόνος του επέβαλε και επιβαρύνει πολλαπλάσια όχι μόνον τους συνταξιούχους, αλλά και τους χαμηλόμισθους». 

«Εξαγορά ψήφων»
Τη σχετική τροπολογία κατέθεσε την Τετάρτη το πρωί η Ν.Δ., όπως είχε προαναγγείλει πριν από λίγες ημέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις 120 δόσεις. Η τροπολογία υπογράφεται από σύσσωμη τη «γαλάζια» κοινοβουλευτική ομάδα, με πρώτο υπογράφοντα τον πρόεδρο της Ν.Δ., ενώ ο Γιάννης Βρούτσης, τομεάρχης Εργασίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάλεσε την κυβέρνηση να αποδεχτεί άμεσα την πρόταση της Ν.Δ. 

Πάντως, παρά τις αντιδράσεις και το ειρωνικό ύφος, η αμηχανία της Ν.Δ. από την κίνηση Τσίπρα είναι εμφανής. Και κάπως έτσι ακόμα και υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος υποστήριξαν ότι οι εξαγγελίες δεν ήταν άλλο από μια προσπάθεια της κυβέρνησης να αλλάξει την ατζέντα από το «ζήτημα Πολάκη», αλλά και από τις αποκαλύψεις για ολιγοήμερες διακοπές του πρωθυπουργού σε σκάφος γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας.

«Αντεπίθεση από κότερα για ανθρώπους που κατηγορούν την ελίτ και τη διαπλοκή και συναγελάζονται μαζί της, δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει» δήλωσε ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον Θέμα 104,6 και κάνοντας λόγο για «χυδαία προσπάθεια εξαγοράς ψήφων». 
Σχολιάζοντας το πακέτο Τσίπρα ο στενός συνεργάτης του πρόεδρου της Ν.Δ. είπε πως «όσον αφορά στα μέτρα, προσπαθεί με 4 χρόνια καθυστέρηση και αφού βούλιαξε την οικονομία από την υπερφορολόγηση, να κάνει κάποια πράγματα, αντιγράφοντας ορισμένες προτάσεις της Ν.Δ. Ανακάλυψε τον Μάιο ότι έχει χρήματα για να δώσει στους συνταξιούχους». 

Το κότερο… 
Έτσι, σε αυτό το πλαίσιο που έβαλε ο πρωθυπουργός με όσα ανακοίνωσε και με την τριήμερη μάχη στη Βουλή μπροστά, η Ν.Δ. επιστρέφει τη… μπάλα στο γήπεδο της ηθικής προκειμένου να αποδομήσει τα έργα και τις ημέρες Τσίπρα: Η Ν.Δ. αρνήθηκε, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της, να σχολιάσει τις υποσχέσεις του πρωθυπουργού για το 2020 αφού όλοι, σύμφωνα με την Πειραιώς, «γνωρίζουν ότι σε λίγους μήνες ο νυν πρωθυπουργός θα έχει όλο τον χρόνο να ξεκουραστεί σε διακοπές διαρκείας, είτε στη στεριά είτε στη θάλασσα». 

Οι «διακοπές στη θάλασσα» δεν είναι τίποτε άλλο από μια έμμεση αναφορά στη θαλαμηγό που η οικογένεια Παναγοπούλου έδωσε στον «κουρασμένο», κατά δήλωση της χήρας του εφοπλιστή, πρωθυπουργό λίγες ημέρες μετά την τραγωδία στο Μάτι. 
Μάλιστα, η Ν.Δ. επιδιώκει να δώσει στην όλη ιστορία «χρώμα» διαπλοκής και συναλλαγής, καθώς την Τετάρτη σε ανακοίνωσή της σημείωνε ότι η Κατερίνα Παναγοπούλου «εκτός από πρωθυπουργική σύμβουλος, διορίστηκε πριν από λίγες μέρες πρέσβης εκ προσωπικοτήτων απολαμβάνοντας όλα τα σχετικά προνόμια, ενώ επιπλέον προτείνεται από την κυβέρνηση να εκπροσωπεί στο εξής και για πάντα την Ελλάδα στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ). Με λίγα λόγια “μου δίνεις τη θαλαμηγό σου, σε κάνω πρέσβη και αθάνατη”». 

Το «γαλάζιο» στρατόπεδο προσθέτει πως «η υποκρισία, το θράσος, αλλά και η ξιπασιά του σκαφάτου κ. Τσίπρα δεν γνωρίζουν όρια. Τρεις εβδομάδες μετά την τραγωδία στο Μάτι κρύφτηκε σε μια θαλαμηγό, ενώ η χώρα μετρούσε ακόμη νεκρούς από την εθνική τραγωδία. Και τώρα που οι φωτογραφίες του διέρρευσαν, πανικόβλητος εξαγγέλλει άρον – άρον προεκλογικά επιδόματα, μήπως και αποφύγει τη συντριβή του». 

…και ο «πολακισμός»
Οι φωτογραφίες που διέρρευσαν από τις διακοπές του 2018 έγιναν αφορμή για ολομέτωπη επίθεση προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα, ενώ η πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη, που μετατράπηκε από τον πρωθυπουργό σε ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, είναι το δεύτερο μέτωπο στο πεδίο της ηθικής. 

Δηλαδή, η Ν.Δ. αφενός επιχειρεί να καταδείξει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κυβερνήσει στήνοντας τα δικά του δίχτυα διαπλοκής σε βάρος των ασθενέστερων τάξεων που συνεχίζουν να σηκώνουν όλο το οικονομικό βάρος, και αφετέρου θέλει να τονίσει ότι το πρόσωπό της κυβέρνησης είναι αυτό ενός «θρασύδειλου πολιτικού τραμπούκου». 
Αυτές τις τρεις λέξεις χρησιμοποίησε ο Μητσοτάκης για τον Πολάκη την περασμένη Δευτέρα στη Βουλή όταν και κατέθεσε την πρόταση μομφής κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, δηλώνοντας ότι ο πρωθυπουργός ταυτίζεται μαζί του. «Ο πρωθυπουργός όχι μόνο δικαιολόγησε τη συμπεριφορά του, αλλά έσπευσε να ταυτιστεί απόλυτα και συνειδητά μαζί του» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

«Ο Πολακισμός είναι φασισμός. Γι’ αυτό και μια δημοκρατική Βουλή οφείλει να τον καταδικάσει, για λόγους αρχής, για λόγους ουσίας. Στο άθλιο αυτό τελευταίο επεισόδιο, συρρικνώνεται όλη η αντιδημοκρατική διχαστική αντίληψη αυτών που ηγούνται του ΣΥΡΙΖΑ, και θέλουν να διαχέεται το πολιτικό μίσος στην κοινωνία διότι το αντιλαμβάνονται ως μέσο επιβολής των επιδιώξεών τους» τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ. 

«Με την Ελλάδα των πολλών ή με τον ΣΥΡΙΖΑ των Πολάκηδων; Την απάντηση θα τη δώσουν οι πολίτες το βράδυ της 26ης Μαΐου» έθεσε το δίλημμα ο Μητσοτάκης, δίνοντας έτσι τον τόνο που θα ακολουθήσει το στρατόπεδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια της τριήμερης σφοδρής αντιπαράθεσης, εντός της Ολομέλειας, που θα κορυφωθεί το βράδυ της Παρασκευής, λίγο πριν την ονομαστική ψηφοφορία για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:39