30/05/2020 03:04:18

Καταγγελία: Διευθυντής της αστυνομίας παρεμβαίνει σε Ένωση αστυνομικών

Λαμία: Τσακώθηκαν και έριχνε μολότοφ σε σπίτι με μικρά παιδιά - Media

 

Για ωμή παρέμβαση στα εργασιακά θέματα των μελών της, καταγγέλλει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νότιας Δωδεκανήσου, τον Αστυνομικό Διευθυντή της Α΄Διεύθυνσης Αστυνομίας Δωδεκανήσου.

Όπως αναφέρει το rodiaki.gr, συγκεκριμένα σε ανακοίνωση που εξέδωσε το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων αναφέρει τα εξής:

«Καταγγέλλουμε την ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της Ένωσης μας από τον κ. Αστυνομικό Διευθυντή της Α' Δ.Α. Δωδεκανήσου, ο οποίος μετά την υπ'αρίθ. 10/2019 από 05/5/2019 ανακοίνωση μας και όπως ενημερωθήκαμε από κάποια εκ των μελών του Διοικητικού μας Συμβουλίου, κλήθηκαν μεμονωμένα από τον ίδιο, προκειμένου να του γνωρίσουν εάν είχαν λάβει γνώση και εάν συμφωνούσαν με την εν λόγω ανακοίνωση.

Εκτιμούμε ότι θα πρέπει η Διοίκηση, να λαμβάνει υπ' όψιν την ουσία των ανακοινώσεων της Ένωσης μας, την αγωνία και τα προβλήματα των μελών που εκπροσωπούμε και να μην προσπαθεί να παρέμβει σε εσωτερικά θέματα λειτουργίας της Ένωσής μας. Η επίλυση των προβλημάτων που ανακύπτουν κατά την λειτουργία των Αστυνομικών Υπηρεσιών δεν επιτυγχάνεται με αυτές τις τακτικές, εκτός και αν ο στόχος είναι άλλος !!!

Κλείνοντας θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι και στο παρελθόν κάθε προσπάθεια διάσπασης της συνοχής της Ένωσης μας έπεσε στο κενό και το μοναδικό αποτέλεσμα αυτών των προσπαθειών, ήταν να γίνουμε περισσότερο συμπαγείς, διεκδικητικοί και παρεμβατικοί».

Σημειώνεται πως αφορμή για την ένταση αυτή που έχει προκληθεί, αποτέλεσε η ανάκληση των ρεπό των αστυνομικών «την τελευταία στιγμή, χωρίς να υπάρχουν έκτακτες και επείγουσες υπηρεσιακές ανάγκες» όπως καταγγέλλουν.

Μάλιστα για το θέμα, το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης απέστειλε επιστολή προς τον Αστυνομικό Διευθυντή Δωδεκανήσου κ. Μιχάλη Καληωράκη, στην οποία αναφέρουν τα εξής:

«Κύριε Διευθυντά,
Ιδιαίτερη εντύπωση μας προκαλεί η χαλαρότητα με την οποία η διοίκηση αποφασίζει την ανάκληση ημερήσιων αναπαύσεων (ρεπό) από αστυνομικούς την τελευταία στιγμή, χωρίς να υπάρχουν έκτακτες και επείγουσες υπηρεσιακές ανάγκες.
Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι οι Αστυνομικοί είναι άνθρωποι με προσωπική ζωή και οικογένειες. Όσοι νομίζουν ότι θα τους αφήσουμε να μεταχειρίζονται τους Αστυνομικούς σαν πρόβατα που τα αρμέγουν καθημερινά και στο τέλος τα σφάζουν είναι βαθειά νυχτωμένοι.

Κύριε Διευθυντά

  • Θεωρούμε ότι ένας ποδηλατικός γύρος της Ρόδου, που σχεδιάστηκε με προχειρότητα και ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, δεν μπορεί να είναι η αιτία να ανακληθούν οι ημερήσιες αναπαύσεις σε Αστυνομικούς που δούλευαν την ημέρα του Πάσχα, την Πρωτομαγιάς και τις άλλες αργίες των εορτών . Πρέπει κάποια στιγμή όλοι να καταλάβουν ότι είμαστε Αστυνομία και όχι εταιρεία παροχής υπηρεσιών. Αυτό πρώτος από όλους πρέπει να το αναδείξετε εσείς ως Διευθυντής και όχι να ικανοποιείτε όλα τα αιτήματα για να μη δυσαρεστηθεί κανείς, πάντα σε βάρος του προσωπικού που διοικείται.
    τακτική σας να κόβεται ρεπό με το παραμικρό χωρίς δεύτερη σκέψη, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους και δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί η καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των μελών μας.

θέλουμε να σας καταστήσουμε σαφές ότι δεν θα δεχθούμε να καταπατούνται τα δικαιώματα μας. Οποίος το κάνει θα μας βρει μπροστά του και να είστε σίγουρος η αντίδραση μας θα είναι δυναμική».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.