12/08/2020 15:36:16
16.3.2012

Προφυλακιστέοι οι δύο υπάλληλοι του υπ. Ανάπτυξης

Προφυλακιστέοι οι δύο υπάλληλοι του υπ. Ανάπτυξης - Media

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν τελικά οι δύο υπάλληλοι του υπουργείου Ανάπτυξης οι οποίοι συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω να χρηματίζονται, από επιχειρηματία, ο οποίος ανέμενε την έγκριση επιδότησης για επένδυση.

Οι υπάλληλοι απολογήθηκαν ενώπιον του 7ου Τακτικού Ανακριτή και ο πρώτος υποστήριξε ότι ο επιχειρηματίας του έστησε πλεκτάνη, ενώ ο δεύτερος ότι δεν ασχολήθηκε ποτέ με τον φάκελο επιδότησης του συγκεκριμένου επιχειρηματία.

Ωστόσο ανακριτής και εισαγγελέας δεν πείστηκαν από τα επιχειρήματά τους.

Νωρίτερα το γραφείο του πρωθυπουργού έδωσε οδηγίες προς τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές για να κινηθούν γρήγορα οι διαδικασίες διαλεύκανσης της υπόθεσης με το κρούσμα διαφθοράς που αποκαλύφθηκε πρόσφατα στη διεύθυνση ιδιωτικών επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης.

Επί του θέματος υπήρξε την Παρασκευή επικοινωνία του κ. Παπαδήμου με την υπουργό Ανάπτυξης Άννα Διαμαντόπουλου, η οποία ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις ενέργειες στις οποίες προέβη μετά την σύλληψη των δύο υπαλλήλων με προσημειωμένα χαρτονομίσματα, έπειτα από καταγγελία επενδυτή ότι του ζητήθηκε «μίζα», προκειμένου να εκταμιευθεί εγκεκριμένη χρηματοδότηση.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.