search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:35
MENU CLOSE

Aqua Alta: Έπιπλα που «βυθίζονται» από τον Βίρτζιλ Άμπλο

10.05.2019 07:54
Aqua Alta: Έπιπλα που «βυθίζονται» από τον Βίρτζιλ Άμπλο - Media

 

Μια σειρά από καρέκλες, παγκάκια και ένα επιδαπέδιο φωτιστικό που «βυθίζονται» παρουσίασε ο Βίρτζιλ Άμπλο (Virgil Abloh) στο πλαίσιο της έκθεσης «DYSFUNCTIONAL» που διοργάνωσε η αίθουσα τέχνης Carpenters Workshop Gallery, στη Βενετία. Με την επωνυμία «Aqua Alta», η εγκατάσταση εκτίθεται κατά τη διάρκεια της φετινής Μπιενάλε Τέχνης στη Βενετία, και αναφέρεται στις κορυφώσεις της παλίρροιας που συχνά επηρεάζουν τη ζωή των κατοίκων της πόλης, υπενθυμίζοντας την άνοδο της στάθμης του νερού της λιμνοθάλασσας.

Εγκατεστημένη στην Galleria Giorgio Franchetti Alla Ca’ D’ Oro, η «Aqua Alta» του Άμπλο είναι ένα από τα 50 έργα από 23 καλλιτέχνες και σχεδιαστές που προσκλήθηκαν από την Carpenters Workshop Gallery να εκθέσουν δίπλα στη μόνιμη συλλογή αναγεννησιακών και μπαρόκ αριστουργημάτων του παλατιού. Τα αντικείμενα της εγκατάστασης του Άμπλο είναι από γυαλιστερό μπρούντζο και η κλίση που έχει το καθένα τους τα κάνει να μοιάζουν σαν να βυθίζονται στο νερό.

Στους επισκέπτες θυμίζουν την άνοδο του νερού της θάλασσας λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη και τους καλούν να σκεφτούν για την τύχη της Βενετίας και της Γης ολόκληρης.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:34