search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:21
MENU CLOSE

ΚΙΝΑΛΛ: «Στο Ζάππειο μας τα ’παν κι άλλοι» – Ο Τσίπρας υπονομεύει κάθε προοπτική για ανάπτυξη

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2072
9-5-2019
11.05.2019 03:00
kinall-2.jpg

 

Μία λέξη χρειάστηκε το Κίνημα Αλλαγής προκειμένου να μείνει… πιστό στην αντιπολιτευτική γραμμή που εφαρμόζει το τελευταίο διάστημα, που δεν είναι άλλη από την επίθεση ταυτόχρονα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ.

«Ζάππειο» είναι η λέξη-κλειδί που χρησιμοποιήθηκε από το Κίνημα Αλλαγής μετά την ανακοίνωση του «πακέτου Τσίπρα», υποδηλώνοντας ότι τα μέτρα θα μείνουν στα χαρτιά, όπως έγινε και με τις εξαγγελίες της Ν.Δ. Το κόμμα της Φώφης Γεννηματά θεωρεί ότι ο προεκλογικός αγώνας για τις εθνικές εκλογές ξεκίνησε επισήμως και ότι το σύνθημα το έδωσε το Μαξίμου.

Για τη Χαριλάου Τρικούπη ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει ήδη στο πολλαπλάσιο τις «παροχές» του Τσίπρα. «Φτωχοποίησε τον λαό και τώρα επιστρέφει το 1/10 των όσων πήρε. Επιμένει όμως στα υπερπλεονάσματα, στην υπερφορολόγηση, στη μείωση των δαπανών για Υγεία – Παιδεία. Υπονομεύει κάθε προοπτική για ανάπτυξη» σημείωναν κύκλοι του κόμματος.

Στον ίδιο τόνο πρόσθεταν μάλιστα πως ο πρωθυπουργός καταδικάζει την οικονομία σε αργό θάνατο, καθώς «χωρίς δύναμη και αξιοπιστία, αντί να διαπραγματευθεί με τους δανειστές τη μείωση των δεσμεύσεών του, προσφέρει σ’ αυτούς ως ενέχυρο τα λεφτά που αφαίρεσε από τους πολίτες. Απέτυχε. Οδηγεί σε αδιέξοδο και όσο παραμένει η ζημιά μεγαλώνει».

Οι ίδιοι κύκλοι ανέφεραν χαρακτηριστικά πως «από το 2015 ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του με τις επιλογές τους κατέστρεψαν τη δυνατότητα οριστικής εξόδου της χώρας από την κρίση, και αφού χρέωσαν την οικονομία με 200 δισ. ευρώ, οδήγησαν στο τρίτο πανάκριβο μνημόνιο. Τώρα λίγο πριν από τις εκλογές την παραδίδουν με τη θηλιά στον λαιμό, σε επιτροπεία με όρους δυσβάσταχτους».

«Η ζημιά μεγαλώνει»

Το Κίνημα Αλλαγής τόνισε ότι με τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Ζάππειο ο Αλέξης Τσίπρας «ουσιαστικά ξεκίνησε προεκλογικό αγώνα για τις εθνικές εκλογές με ψηφοθηρικά μέτρα. Οι πολίτες χρειάζονται και το τελευταίο ευρώ που τους επιστρέφει, αλλά δεν τρώνε κουτόχορτο».

Εξαπολύοντας σφοδρά πυρά κατά του πρωθυπουργού, η Χαριλάου Τρικούπη υποστήριξε πως «η απόγνωση και ο πανικός τον οδηγούν. Κύριε Τσίπρα, στο Ζάππειο μας τα ’παν κι άλλοι. Για να μην ξεχνιόμαστε 10 πήρε, ένα επιστρέφει. Με την πολιτική του εξόντωσε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, και οδηγεί την οικονομία σε αργό θάνατο».

Σύμφωνα με το Κίνημα Αλλαγής, ο Τσίπρας «αντί να διαπραγματευτεί με τους δανειστές τη μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα, επιμένει σ’ αυτά που δεσμεύτηκε. Δεν έχει ούτε τα κότσια, ούτε την αξιοπιστία να τα αλλάξει». Και συμπλήρωνε πως «χωρίς όμως την πραγματική αλλαγή των δεσμεύσεών του, οι επενδύσεις και οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης δεν εξασφαλίζονται». Και κατέληξε το Κίνημα Αλλαγής πως «ο κ. Τσίπρας έχει αποτύχει. Συνεχίζει στον ίδιο αδιέξοδο δρόμο. Όσο παραμένει η ζημιά μεγαλώνει. Την καταδίκη του ελληνικού λαού δεν θα την αποφύγει».

Πηγές της Χαριλάου Τρικούπη σημείωναν χαρακτηριστικά πως ο Τσίπρας εξαγγέλλει μελλοντικά μέτρα, για το 2020 «μεταχρονολογημένες επιταγές» όπως τις χαρακτήριζαν, δίνοντας ταυτόχρονα ως ενέχυρο στους δανειστές 5,5 δισ. ευρώ από τα λεφτά που πήρε με την αφαίμαξη από τους πολίτες. «Χωρίς όμως την πραγματική αλλαγή των δεσμεύσεών του, οι επενδύσεις και οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης δεν θα επιτευχθούν. Αυτό ήδη έχει αποδειχθεί στην πράξη» τόνιζαν οι ίδιες πηγές.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15