25/02/2020 14:56:51

Οι Άραβες «πατάνε πόδι» στα Βαλκάνια - Αγόρασαν λιμάνι στη Σερβία, «ρίχνουν» 30 εκατ. ευρώ

Οι Άραβες «πατάνε πόδι» στα Βαλκάνια - Αγόρασαν λιμάνι στη Σερβία, «ρίχνουν» 30 εκατ. ευρώ - Media

 

Υπεγράφη από τον υφυπουργό Οικονομίας της Σερβίας, Ντράγκαν Στεβάνοβιτς και τον διευθύνοντα σύμβουλο της P&O Port Dubai Ράντο Αντόλοβιτς, η σύμβαση ιδιωτικοποίησης του λιμένα του Νόβισαντ, με την οποία η P&O Ports Dubai, μέλος του ομίλου DP World με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καθίσταται νέος ιδιοκτήτης του λιμένα.

Η P&O Port Dubai θα υλοποιήσει επενδύσεις ύψους τριάντα εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες θα καταστήσουν τη Σερβία έναν πολυτροπικό κόμβο μεταφορών. Υπενθυμίζεται, ότι στις 26 Μαρτίου η αρμόδια επιτροπή του διαγωνισμού που είχε προκηρυχθεί έκανε δεκτή την οικονομική προσφορά, ύψους 7,99 εκατ. ευρώ, που κατέθεσε η P&O Ports Dubai για την απόκτηση του λιμένα του Νόβισαντ. Πρόκειται, όπως είχε ανακοινωθεί, για την πρώτη επένδυση της εταιρείας στα Βαλκάνια.

Η σύμβαση προβλέπει, επίσης, ότι το εργατικό δυναμικό που απασχολούνταν στον λιμένα του Νόβισαντ, περίπου 150 άτομα, θα συνεχίσουν να εργάζονται και υπό το νέο καθεστώς ιδιοκτησίας. Η DP World έχει παρουσία σε 41 χώρες, εργατικό δυναμικό άνω των 35.000 ατόμων και ετήσια έσοδα που ξεπερνούν τα τέσσερα δισεκτομμύρια δολάρια.

ΑΠΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.