26/01/2021 00:54:43

Τερατώδες: Καρκινοπαθής εκπαιδευτικός αναγκάζεται να πληρώνει τον αντικαταστάτη της

Τερατώδες: Καρκινοπαθής εκπαιδευτικός αναγκάζεται να πληρώνει τον αντικαταστάτη της - Media
 
Μία δασκάλα στο Σαν Φρανσίσκο, που πάσχει από καρκίνο, υποχρεούται βάσει νομοθεσίας να πληρώνει η ίδια τον αντικαταστάτη της όσο καιρό θα λείπει για τη θεραπεία της. Το ποσό αυτό ανέρχεται περίπου στα 200 δολάρια την ημέρα (180 ευρώ).
 
Οι γονείς των μαθητών του σχολείου στο οποίο διδάσκει, συγκέντρωσαν χρήματα προκειμένου να τη βοηθήσουν.
 
Η υποχρέωση αποζημίωσης από τους ίδιους τους καθηγητές των αντικαταστατών τους προβλέπεται βάσει νόμου του 1976 και ισχύει για όλα τα σχολεία της Καλιφόρνιας, όπως επεσήμανε η Λόρα Ντάντνικ, εκπρόσωπος της σχολική περιφέρειας.
 
Βάσει της συμφωνίας που έχουν υπογράψει η περιφέρεια και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών, οι καθηγητές έχουν δικαίωμα να λάβουν δέκα ημέρες αναρρωτική άδεια ετησίως.
 
Μόλις ξεπεράσουν αυτό το όριο μπορούν να λάβουν επιπλέον 100 ημέρες, στη διάρκεια των οποίων «λαμβάνουν το σύνολο του μισθού τους μείον το κόστος για τον αντικαταστάτη τους», εξήγησε η εκπρόσωπος.
 
Τα συνδικάτα των εκπαιδευτικών επισημαίνουν ότι θέλουν να επαναδιαπραγματευθούν το σύστημα αυτό, «όμως εργαζόμαστε σε ένα δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα που είναι οικονομικά αδύναμο», σχολίασε ο Έρικ Χέινς πρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών της Καλιφόρνιας.
 
Πηγή: star.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.