search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:12
MENU CLOSE

Λιμενικοί τραμπούκισαν μουσικό επειδή έπαιζε στο λιμάνι των Χανίων – Καταγγελία και μουσική διαμαρτυρία (Video)

11.05.2019 06:05
Λιμενικοί τραμπούκισαν μουσικό επειδή έπαιζε στο λιμάνι των Χανίων - Καταγγελία και μουσική διαμαρτυρία (Video) - Media

 

 

Με σύνθημα “Οι δημόσιοι χώροι ανήκουν σε όλους μας και η μουσική δεν ειναι έγκλημα!” πραγματοποιήθηκε στα Χανιά, μουσική διαμαρτυρία από καλλιτέχνες του δρόμου, οι οποίοι καταγγέλλουν κατάχρηση εξουσίας σε βάρος συναδέλφου τους, από άνδρες του λιμενικού.

Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Τετάρτης, όταν ο κιθαρίστας έπαιζε μουσική μπροστά από το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου: Χθες 8-5-19 Τετάρτη μεσημέρι, ενώ έπαιζε μουσική μπροστά στο ΚΑΜ, τον προσέγγισαν τρεις λιμενικοί με εμφανείς επιθετικές διαθέσεις, απαιτώντας να φύγει.

Όταν ο Αντρέας υπερασπίστηκε το δικαίωμα στο δημόσιο χώρο, οι λιμενικοί άρχισαν να βρίζουν, να αγρεύουν και να βάζουν τα χέρια στις λαβές των όπλων για να τρομοκρατήσουν τον ίδιο και δύο ακόμα φίλους που διαματυρήθηκαν.

Στη συνεχεία έριξαν βίαια τον Αντρεα στο πλακόστρωτο, τον χτύπησαν κ τον πάτησαν με γονατιά στο κεφάλι” αναφέρει σε μαρτυρία της, φίλη του μουσικού και συνεχίζει:

“Μέχρι χθες το βράδυ που τον είδα, τα σημάδια στο πρόσωπο ήταν ορατά.
Του πέρασαν χειροπέδες και τον έσυραν στο λιμεναρχείο με την κατηγορία της αντίστασης κατά της αρχής. Εκεί ακολούθησε ψυχρός πόλεμος, νέες απειλές και εκβιασμοί.

 Μετά από ώρα του έκοψαν κλήση 200 ευρώ και τον άφησαν”.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:08