search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 12:42
MENU CLOSE

Mε θετική ατζέντα και το «κρυφό» πρόγραμμα ΝΔ απαντά ο Τσίπρας στην καμπάνια «μαύρης προπαγάνδας» του Μητσοτάκη

11.05.2019 10:22
Mε θετική ατζέντα και το «κρυφό» πρόγραμμα ΝΔ απαντά ο Τσίπρας στην καμπάνια «μαύρης προπαγάνδας» του Μητσοτάκη  - Media
 
Ενισχυμένη βγήκε η κυβερνητική πλειοψηφία μετά την τριήμερη διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνη καθώς έλαβε στήριξη από δύο επιπλέον βουλευτές, τον Θανάση Θεοχαρόπουλο πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ και πλέον υπουργό Τουρισμού αλλά και τον βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων Γιάννη Σαρίδη.
 
Ο τελευταίος είχε ψηφίσει τον προϋπολογισμό του 2019, αλλά λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών με την οποία διαφώνησε, στην ψήφο εμπιστοσύνης του Ιανουαρίου δεν στήριξε την κυβέρνηση. Φαίνεται πως το πακέτο των μέτρων ελάφρυνσης έδωσε μια θετική αφορμή για τον συγκεκριμένο βουλευτή προκειμένου να ολοκληρώσει την προσέγγιση με την κυβέρνηση που είχε ξεκινήσει από τον περασμένο Δεκέμβριο.
 
Σε κάθε περίπτωση στην κυβέρνηση νιώθουν ικανοποίηση γι αυτή την εξέλιξη η οποία αποτυπώθηκε και στη φράση που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός στις δηλώσεις του μετά την ψηφοφορία στέλνοντας μήνυμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι δηλαδή «πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος».
 
Η επίθεση Μητσοτάκη στο νεκρό πατέρα του πρωθυπουργού βέβαια, συγκαταλέγεται στα αρνητικά του τριημέρου καθώς φαίνεται να ενόχλησε και να λύπησε ιδιαίτερα τον πρωθυπουργό και την οικογένειά του, θεωρήθηκε χτύπημα κάτω απ’ τη ζώνη δεδομένου ότι όπως είπε ο πρωθυπουργός ο πατέρας του δεν υπήρξε ποτέ δημόσιο πρόσωπο ώστε να μπορεί ο καθένας να γνωρίζει τη διαδρομή του, παρ’ όλα αυτά απαντήθηκε και υποχρέωσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε αναδίπλωση αλλά και σε μια συγνώμη για λογαριασμό του ευρωβουλευτή της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη. Ο τελευταίος, υπενθυμίζεται, εμφάνισε σε τηλεοπτικό πάνελ φωτογραφία με τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ της χούντας των Συνταγματαρχών και κυβέρνησης Μαρκεζίνη, Διομήδη Αγγελόπουλο, δίπλα στον Παπαδόπουλο και τον Παττακό, ισχυριζόμενος ότι πρόκειται για τον πατέρα του πρωθυπουργού.
 
Η «εισαγόμενη» καμπάνια Μητσοτάκη αλά Μπολσονάρου
Σε κάθε περίπτωση, ο Αλέξης Τσίπρας τόσο με τη χθεσινή ομιλία του όσο και στην πρωτολογία της Τετάρτης έστειλε μήνυμα στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι το διάστημα που απομένει ως τις ευρωεκλογές θα αποκαλύπτει την «τοξική» προεκλογική καμπάνια που έχουν σχεδιάσει οι σύμβουλοι του Κυριάκου Μητσοτάκη και σε αυτήν θα αντιτάξει την θετική ατζέντα των μέτρων ελάφρυνσης και κοινωνικής στήριξης.
 
Στο Μαξίμου φαίνεται να εκτιμούν πώς η επικοινωνιακή στρατηγική όξυνσης δια του κιτρινισμού, της λάσπης, των κατασκευασμένων ειδήσεων, εν ολίγοις της δημιουργίας εντυπώσεων σε βάρος του πρωθυπουργού και των κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης, επιλέχθηκε ακριβώς γιατί το πρόγραμμα της ΝΔ κάθε άλλο παρά ελκυστικό είναι στο ευρύ ακροατήριο.
 
Σύμφωνα και με τα όσα είπε ο πρωθυπουργός τόσο την Τετάρτη όσο και χθες, στο Μαξίμου υπάρχει η εκτίμηση ότι η συγκεκριμένη γαλάζια επικοινωνιακή στρατηγική είναι «εισαγόμενη» (ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής άφησε να εννοηθεί ότι εγχώριοι και ξένοι σύμβουλοι του Κυριάκου Μητσοτάκη έχουν εισηγηθεί το αμερικανικό μοντέλο καμπάνιας, το οποίο όπως είπε στην Ελλάδα έχει αποτύχει) και μάλιστα ακροδεξιάς κοπής, αντιγραφή «καρμπόν» της καμπάνιας του ακροδεξιού Προέδρου της Βραζιλίας Μπολσονάρου.
 
Στο στόχαστρο η γαλάζια κρυφή ατζέντα και οι αντιφάσεις
Έτσι στο εξής η κυβέρνηση από τη μία θα προβάλει τα θετικά μέτρα ελάφρυνσης που θα ψηφιστούν την προσεχή εβδομάδα αντιτάσσοντας στην κριτική περί παροχολογίας ότι πρόκειται για μέτρα που εντάσσονται σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό η υπεραπόδοση της οικονομίας να αξιοποιηθεί στην στήριξη του κοινωνικού κράτους και την φορολογική ελάφρυνση αυτών που υπέστησαν της μεγαλύτερες θυσίες.
 
Από την άλλη:
 
• Θα αποκαλύπτει ποιο είναι το αληθινό πρόγραμμα της ΝΔ στα αντίστοιχα πεδία (ασφαλιστικό, εργασιακά, φορολογία, κλπ)
 
• Θα αναδεικνύει τις αντιφάσεις της . Για παράδειγμα χθες υπογράμμισε το γεγονός ότι από τη μία η ΝΔ ασκεί κριτική ότι η 13η σύνταξη είναι παροχολογία και λαϊκισμός και από την άλλη κατηγορεί την κυβέρνηση ότι λέει ψέματα ότι πρόκειται για 13η σύνταξη καθώς το ποσό που θα δοθεί θα είναι το μισό. Ή ότι ετοιμάζεται να ψηφίσει τα μέτρα για να μην δημιουργηθούν αρνητικές εντυπώσεις στους ψηφοφόρους της εν όψει εκλογών, μέτρα που όμως δεν πιστεύει όπως αποδεικνύουν οι πρόσφατες δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για το δώρο Χριστουγέννων, ή οι περσινές δηλώσεις Χατζηδάκη που αποκάλυπταν ότι η ΝΔ είχε εντάξει στο πρόγραμμά της την περικοπή των συντάξεων, κλπ.
 
Με άλλα λόγια ο πρωθυπουργός θα επιμείνει από τη μία θα «παίζει» τη θετική ατζέντα, μέτρα ελάφρυνσης για τους πολλούς και από την άλλη θα επιχειρεί να αναδείξει την ανακολουθία της ΝΔ που θα αναγκαστεί για προεκλογικούς λόγους να ψηφίζει μέτρα που δεν συμφωνούν με το ιδεολογικό της πρόσημο και τα οποία έχει χαρακτηρίσει «λαϊκισμό» και ψηφοθηρία.
 
Ταυτόχρονα θα εστιάζει στο γεγονός ότι απέναντι στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει να αντιτάξει ούτε μια θετική πρόταση, ούτε ένα θετικό μέτρο υπέρ των πολλών, παρά μόνο fake news, δολοφονία χαρακτήρων και μαύρη προπαγάνδα.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 12:42