search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:56
MENU CLOSE

Συρία: Οι κυβερνητικοί προέλασαν σε θύλακα των αντικαθεστωτικών στις επαρχίες Χάμα και Ιντλίμπ

12.05.2019 08:24
Αεροπορική επιδρομή των ισραηλινών δυνάμεων στη Συρία - Media

 

Τα συριακά κυβερνητικά στρατεύματα κατέγραψαν χθες Σάββατο νέα εδαφικά κέρδη στη συνεχιζόμενη ευρείας κλίμακας επιχείρηση που διεξάγουν σε έναν θύλακα των ανταρτών, γνωστοποίησε μια ΜΚΟ.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι κυβερνητικές δυνάμεις ανακατέλαβαν δύο χωριά, εν μέσω σφοδρών μαχών με αντάρτες στην επαρχία Χάμα της κεντρικής Συρίας.

Μαχητές της τζιχαντιστικής οργάνωσης Χαγιάτ Ταχρίρ ας Σαμ (ΧΤΣ), του άλλοτε βραχίονα της Αλ Κάιντα στη χώρα, ενεπλάκησαν στις μάχες, σύμφωνα με την ίδια οργάνωση, που εδρεύει στη Βρετανία.

Στα τέλη του Απριλίου οι δυνάμεις του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, με την υποστήριξη της Πολεμικής Αεροπορίας της Ρωσίας, εξαπέλυσαν επιχείρηση ευρείας κλίμακας σε έναν θύλακα τζιχαντιστών και ανταρτών στις επαρχίες Χάμα και Ιντλίμπ – η τελευταία χαρακτηρίζεται το ύστατο οχυρό των αντικαθεστωτικών στη Συρία.

Ως τώρα, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο, τα κυβερνητικά στρατεύματα έχουν αποσπάσει εννέα πόλεις και χωριά από τους τζιχαντιστές και τους αντάρτες. Τουλάχιστον 14 μέλη των κυβερνητικών δυνάμεων και εννέα αντάρτες σκοτώθηκαν χθες στις εχθροπραξίες στην περιοχή. Δύο άμαχοι σκοτώθηκαν επίσης από ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από κυβερνητικά στρατεύματα, κατά τη ΜΚΟ.

Οι νέοι θάνατοι αυξάνουν σε 108 τον αριθμό των άμαχων που έχουν σκοτωθεί στη Χάμα και στην Ιντλίμπ από την 30ή Απριλίου, όταν οι δυνάμεις του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και οι ρώσοι σύμμαχοί τους άρχισαν την επιχείρηση, κατά το Συριακό Παρατηρητήριο. Ανάμεσα στα θύματα είναι τουλάχιστον 16 παιδιά.

Πηγή προσκείμενη στη λεγόμενη πολιτική άμυνα των αντικαθεστωτικών δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ότι τουλάχιστον τρεις νοσοκομειακές μονάδες έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας διότι βομβαρδίστηκαν από κυβερνητικά και ρωσικά αεροσκάφη.

Η νέα κλιμάκωση στην Ιντλίμπ έχει εκτοπίσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους και ενδέχεται να τερματίσει οριστικά την οκτάμηνη εκεχειρία στον τομέα της Ιντλίμπ, όπου ο ΟΗΕ εκφράζει φόβους για σφαγή και νέες μαζικές μετακινήσεις πληθυσμών που ήδη έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους τουλάχιστον μία φορά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:55