search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:10
MENU CLOSE

ΑΕΚ: Δύσκολη η επόμενη μέρα – Τα λόγια του Μάνταλου και ο Χιμένεθ

12.05.2019 08:36
ΑΕΚ: Δύσκολη η επόμενη μέρα - Τα λόγια του Μάνταλου και ο Χιμένεθ  - Media

 

Μια σεζόν που άρχισε ονειρικά, με την πρόκριση στους ομίλους του Champions League, ολοκληρώθηκε με τον χειρότερο τρόπο για την ΑΕΚ. Όχι απλώς δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο της πρωταθλήτριας, αλλά έμεινε από πολύ νωρίς εκτός διεκδίκησης. Το Κύπελλο άφηνε μια διέξοδο προς ένα… happy end, αλλά η ήττα από τον ΠΑΟΚ στον τελικό για τρίτη σερί σεζόν έγραψε τον ασορτί επίλογο μιας αποτυχημένης χρονιάς. Αν, δε, σε όλα αυτά προστεθεί το μηδέν στους ομίλους του Champions League και η ποινή δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών στην Ευρώπη, που θα «κουβαλήσει» η ομάδα στην προσπάθειά της να μπει στους ομίλους του Europa League, γίνεται αντιληπτό πως η «Ένωση» απέτυχε… 

Η απογοήτευση ήταν έκδηλη στα αποδυτήρια μετά το τέλος του χθεσινού τελικού, ενώ και ο Δημήτρης Μελισσανίδης έφυγε αμίλητος από το ΟΑΚΑ. Οι παίκτες στις μεταξύ τους συζητήσεις έλεγαν για τη φάση του πέναλτι και τη χρήση VAR, αλλά όλοι τους αντιλαμβάνονται πως εμφανίστηκαν κατώτεροι της περίστασης και δεν έψαξαν δικαιολογίες. Τα λόγια του Πέτρου Μάνταλου αντικατοπτρίζουν την πραγματική κατάσταση, που αν δεν την αντικρίσουν όλοι στην ΑΕΚ δεν μπορούν και να τη διορθώσουν. 

Από σήμερα, ουσιαστικά, πρέπει να αρχίσει η προσπάθεια αναδόμησης της ομάδας. Και είναι δεδομένο πως απαιτούνται αποφάσεις, πολλές από αυτές δύσκολες, αλλά και επενδύσεις που δεν έγιναν το περασμένο καλοκαίρι παρά την ευχέρεια που πρόσφερε η είσοδος στο Champions League, για να μπορέσει η ΑΕΚ να ανταγωνιστεί την επόμενη σεζόν τον ΠΑΟΚ, αλλά και τον Ολυμπιακό και να μη συνεχίσει να φθίνει. 

Ο Μανόλο Χιμένεθ όλα δείχνουν πως θα παραμείνει στη θέση του. Μπορεί η ήττα από τον ΠΑΟΚ σε τελικό για μια ακόμη χρονιά να του αφαιρεί πόντους, αφού ουδείς είναι άμοιρος ευθυνών, ωστόσο η συγκεκριμένη ομάδα δεν χτίστηκε από τον ίδιο και σίγουρα παρουσίασε μια βελτίωση, έστω και… σποραδικά, επί των ημερών του. Θα του δοθεί, λοιπόν, και εκτός σοβαρού απροόπτου, η δυνατότητα να χτίσει την ομάδα της νέας σεζόν, όπως είχε συμβεί και προ δύο ετών, προτού την οδηγήσει στο πρωτάθλημα. 

Από εκεί και πέρα, απαιτούνται πολλά πράγματα για την ενίσχυση του ρόστερ. Κατ’ αρχάς, ένα σημαντικό κενό πιθανότατα θα προκύψει στην επίθεση, καθώς ο Εζέκιελ Πόνσε είναι όχι αδύνατο, αλλά σίγουρα πολύ δύσκολο να παραμείνει μετά το πέρας του δανεισμού του από τη Ρόμα. Ο Αργεντινός εξελίχθηκε στην ΑΕΚ, του άρεσε το περιβάλλον, αλλά ως «στυγνός» επαγγελματίας θεωρεί πως στην «Ένωση» -που στην καλύτερη περίπτωση θα παίξει στους ομίλους του Europa League – δύσκολα μπορεί να κάνει το επόμενο βήμα. Η επιστροφή του Σέρχιο Αραούχο αποτελεί στόχο, αλλά καθόλου εύκολη περίπτωση για τους «κιτρινόμαυρους» και δεν αποκλείεται η υπόθεση του βασικού φορ να αργήσει να κλείσει. 

Οι Άλεφ και Μπογέ θεωρείται βέβαιο πως θα αποχαιρετήσουν, ενώ εξαιρετικά «θολό» είναι και το μέλλον του Γκάλο που μένει ελεύθερος και δεν έχουν γίνει συζητήσεις για την ανανέωσή του. Θα αποχωρήσει και τυπικά ο εκτός ομάδας από το Νοέμβριο Λαμπρόπουλος, ενώ εξαιρετικά επισφαλής είναι η παρουσία των Τσόσιτς και Γιαννιώτα, που ήταν εκτός πλάνων του Μανόλο Χιμένεθ το τελευταίο διάστημα. Οι ανάγκες για ενίσχυση είναι μεγάλες και σε σχεδόν όλες τις θέσεις: τουλάχιστον ένας στόπερ (με τον Βράνιες ψηλά στη λίστα αλλά όχι εύκολη υπόθεση), ένας δεξιός μπακ εφόσον φύγει ο Γκάλο, ένα αμυντικό χαφ, ένα οκτάρι, τουλάχιστον ένας ακραίος και ένας σέντερ φορ. Κι όλοι αυτοί να είναι… ενδεκαδάτοι! 

Το μόνο… θετικό, αν μπορεί κανείς να μιλήσει για κάτι τέτοιο, είναι πως υπάρχει αρκετός χρόνος. Οι πρώτες υποχρεώσεις της ΑΕΚ για τη νέα σεζόν είναι στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League. Θα μάθει αντίπαλο στην κλήρωση της 22ας Ιουλίου και θα παίξει στις 8 και 15 Αυγούστου με στόχο την πρόκριση στα playoffs. Η κλήρωση για το τελευταίο εμπόδιο πριν τους ομίλους είναι στις 5 Αυγούστου και οι αγώνες στις 22 και 29 του μήνα. Κι όπως προαναφέρθηκε, η ΑΕΚ θα δώσει τα δύο προσεχή εντός έδρας παιχνίδια της στην Ευρώπη χωρίς κόσμο, κάτι που δυσκολεύει πολύ την αποστολή της… 

Η επόμενη μέρα που ξημερώνει είναι αναμφίβολα δύσκολη για την ΑΕΚ. Αν κάτι, πάντως, μπορεί να τη γεμίσει με αισιοδοξία είναι πως έχει περάσει και δυσκολότερες καταστάσεις κι όχι απλώς επιβίωσε αλλά θριάμβευσε. Και σε δύο χρόνια θα μπει στο νέο της «σπίτι», που σίγουρα θα της δώσει άλλο αέρα, σε όλα τα επίπεδα.

Πηγή: sport-fm.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:10