search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:54
MENU CLOSE

Σαμαράς: Πολύ λίγος ο Τσίπρας για να μας επιβάλλει μια άλλη «Μακεδονία»

12.05.2019 11:33
Τρύφωνας Σαμαράς: Η Δέσποινα Βανδή μου χρωστάει μια συγγνώμη - Media

 

Μηνύματα με πολλούς αποδέκτες υπέρ της Ελληνικότητας της Μακεδονίας έστειλε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από την εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Πού Πάμε» του ψυχίατρου και υποψηφίου βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης, Δημήτρη Βαρτζόπουλου.

Ο Αντώνης Σαμαράς σημείωσε ότι η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι οι νικητές των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου και ζήτησε από τους Έλληνες να καταδικάσουν δια της ψήφου τους τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα μιλώντας σε προσωπικό τόνο υπερασπίστηκε τις πολιτικές της κυβέρνησής του.

«Πρέπει να τους στείλουμε σπίτι τους. Να τους δείξουμε την πόρτα της εξόδου. Ενώ βγαίναμε από τα μνημόνια εκείνοι μας έβαλαν ξανά μέσα. Τρεις μήνες θέλαμε για να βγούμε οριστικά από τα μνημόνια. ΣΥΡΙΖΑ- Καμμένος και Χρυσή Αυγή έριξαν μια κυβέρνηση -με αφορμή την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας- που μας έβγαζε από τα μνημόνια το 2015. Τότε είχε ξεκινήσει η ανάπτυξη. Μας έβαλαν σε ύφεση ξανά. Σήμερα η Ελλάδα σέρνεται» σχολίασε.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έκανε μεγάλη ζημιά και στοίχισε πολύ μέσα σε λίγο χρόνο. Αυτά πρέπει να τα διορθώσουμε και να πάει ο Τσίπρας σπίτι του. Πρέπει να επιστρέψει η νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση. Πρέπει να αλλάξουμε τη χώρα με μεταρρυθμίσεις φιλελεύθερες» είπε ο κ. Σαμαράς.

Ο τέως πρωθυπουργός δήλωσε συγκινημένος που βρίσκεται στην πόλη και είχε τη δυνατότητα να δει παλιούς φίλους και υποστηρικτές.

Επιτέθηκε μάλιστα στον κ. Τσίπρα επιστρέφοντάς του μια έκφραση που χρησιμοποίησε πρόσφατα ο πρωθυπουργός στον Κ. Μητσοτάκη. «Εσύ είσαι πολύ λίγος που θέλησες να μας επιβάλεις ότι διπλά μας υπάρχει μια άλλη Μακεδονία, όταν η Μακεδονία είναι μια και είναι ελληνική» σχολίασε, ενώ αναφέρθηκε στις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και θέλουν τον πρωθυπουργό να κάνει διακοπές σε σκάφος. «Αυτός που παρίστανε μια ζωή τον τιμωρό των πλουσίων, ξεκουράζεται σε κότερα και προσπαθεί να το κρύψει. Εκείνη την περίοδο μαζεύαμε ακόμα τους νεκρούς από το Μάτι και ο κ. Τσίπρας έκανε διακοπές» σχολίασε.

Το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του τέως πρωθυπουργού ήταν αφιερωμένο στην Μακεδονία αλλά και τις συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Η Μακεδονία με συγκλονίζει. Η Μακεδονία είναι μια και είναι ελληνική» είπε. Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στο έργο της κυβέρνησης του, μέλος της οποίας ήταν και ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος ως Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου. «Το Μακεδονικό με βασανίζει και με πληγώνει. Η μισή μου οικογενειακή καταγωγή είναι από τη Μακεδονία. Τις μεγάλες υποθήκες των δυο μεγάλων ηγετών της Μεταπολίτευσης: του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Ανδρέα Παπανδρέου που προειδοποιούσαν τους πάντες, εχθρούς και φίλους για τις συνέπειες, τις έδωσε. Η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν είμαστε ούτε ακροδεξιοί ούτε φασίστες. Αυτό δεν περνάει. Είναι ύβρη σε όλους τους Έλληνες και την επιστρέφουμε στον κ. Τσιπρα. Δεν θα δέσουμε τα χέρια της Ελλάδας όταν θα διαπραγματεύεται την ένταξη των Σκοπίων στην Ευρώπη» σχολίασε ο κ. Σαμαράς. Και συμπλήρωσε πως: «Το πρόβλημα της ονομασίας των Σκοπίων δεν ήταν μια εκκρεμότητα αλλά το κατάλοιπο ενός προβλήματος περιφερειακού. Δεν λύσαμε ένα πρόβλημα αλλά δημιουργήσαμε ένα πρόβλημα. Το Μακεδονικό λύθηκε τέσσερις φορές τον προηγούμενο αιώνα. Ματαιοπονούν και δεν θα τους περάσει» τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Και συνέχισε: «Καμιά κυβέρνηση δεν αναγνώρισε εθνότητα, ταυτότητα και γλώσσα. Εγώ επιμένω ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αναγνωρίσει όνομα με τη λέξη Μακεδονία. Εθνότητα, ταυτότητα και γλώσσα δεν δέχτηκε καμία κυβέρνηση μέχρι τη στιγμή που ήρθε ο κ. Τσίπρας». Είπε ότι η Ελλάδα αναγνώρισε το αλυτρωτικό αφήγημα των Σκοπίων και ξεκίνησαν τα προβλήματα στα Βαλκάνια. Είπε επίσης ο κ. Σαμαράς ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι η θρυαλλίδα της επόμενης κρίσης. «Θα κάνουμε ότι χρειαστεί για να απονομιμοποιηθεί ο αλυτρωτισμός των Σκοπίων»

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και έκανε λόγο για «κολοβή» 13η σύνταξη. «Υπάρχουν 200.000 συνταξιούχοι που εδώ και χρόνια δεν έχουν πάρει τη σύνταξη που δικαιούνται. Χρωστάει παντού ο Τσίπρας και την ίδια ώρα μοιράζει χάντρες και καθρεφτάκια προεκλογικά» τόνισε ο τέως πρωθυπουργός. Σημείωσε ότι δεν θα ασχοληθεί με την υπόθεση της NOVARTIS. «Η σκευωρία αποκαλύφθηκε και έχω δεσμευτεί ότι θα τους πάω μέχρι τέλους τους σκευωρούς» τόνισε.

«Πάμε στη λύτρωση από τη χειρότερη κυβέρνηση της πρώτης φοράς Αριστερά. Πάμε στην Αναγέννηση της πατρίδας μεσα σε μια ενωμένη Ευρώπη. Πάμε στην τελική ευθεία με την Ευρώπη δίπλα μας και τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό» κατέληξε ο κ. Σαμαράς.

Μεταξύ άλλων, παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι εν ενέργεια βουλευτές του κόμματος, ο βουλευτής Επικρατείας και επίσης προσωπικός φίλος του κ. Σαμαρά, Δημήτρης Σταμάτης, υποψήφιοι δήμαρχοι, ευρωβουλευτές και δημοτικοί σύμβουλοι. Επίσης ο στενός του φίλος Κώστας Χαΐτογλου.

Με πληροφορίες από grtimes.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:53