search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:41
MENU CLOSE

Η ΕΛ.ΑΣ. σχημάτισε δικογραφία και για άλλον καθηγητή – «φακελάκι» στο ΤΕΙ Σερρών

12.05.2019 11:45
Συνελήφθη καρδιοχειρουργός νοσοκομείου της Αθήνας για «φακελάκι» 2.000 ευρώ - Media

 

Eπανέρχεται στο προσκήνιο η υπόθεση διαφθοράς στο ΤΕΙ Σερρών, αφού σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. στη βόρειο Ελλάδα φαίνεται να έχουν σχηματίσει, τα τελευταία 24ώρα, δικογραφία και για άλλον καθηγητή που ζητούσε «φακελάκια» από σπουδαστές. Μάλιστα τα επόμενα 24ωρα, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ίσως υπάρξει ποινική δίωξη σε βάρος του.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται οκτώ μήνες μετά τη σύλληψη και την προφυλάκιση (στις αρχές Οκτωβρίου 2018) από τη Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. με τη σύλληψη 59χρονου καθηγητή του Τμήματος Λογιστικής του ΤΕΙ Σερρών ο οποίος επί σειρά ετών ζητούσε χρήματα όπως κι άλλα ανταλλάγματα από εκατοντάδες σπουδαστές προκειμένου να τύχουν ευνοϊκής μεταχείρισης στα μαθήματα που δίδασκε.

Τότε η ΕΛ.ΑΣ. είχε σχηματίσει δικογραφία και για δύο υπευθύνους φροντιστηρίου που ήσαν σε συνεννόηση με τον 59χρονο καθηγητή για να ζητούν χρήματα από τους σπουδαστές.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι νέες έρευνες της αστυνομίας βασίσθηκαν σε μεταγενέστερες καταγγελίες και μαρτυρίες σπουδαστών ότι με τον ίδιο τρόπο απαιτούσε χρήματα και δεύτερος καθηγητής του ΤΕΙ Σερρών που βρέθηκε στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών.

Η τεκμηρίωση της εμπλοκής κι άλλου καθηγητή στο σκάνδαλο του ΤΕΙ Σερρών μεγενθύνει τα ερωτήματα για την αδυναμία των υπευθύνων του Υπουργείου Παιδείας να εντοπίσουν εγκαίρως τις παράνομες ενέργειες των καθηγητών και να λάβουν μέτρα εναντίον τους. Κι αυτό με το δεδομένο ότι προ πολλών ετών σπουδαστες του ΤΕΙ είχαν προχωρήσει σε σχετικές αναφορές και καταγγελίες . Χωρίς όμως να υπάρξει αντίδραση…

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15