search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:29
MENU CLOSE

Εθελοντές έκαναν «λαμπίκο» από τα πλαστικά την παραλία Αλυκής Κίτρους

12.05.2019 16:16
Την Τρίτη στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο για τη μείωση της επίπτωσης των πλαστικών στο περιβάλλον - Media

 

Μία νίκη απέναντι στην πλαστική ρύπανση πέτυχαν το πρωί εθελοντές αλλά και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος που «σήκωσαν» μανίκια και καθάρισαν την παραλία Αλυκής Κίτρους, μία από πιο τις ρυπασμένες της Ελλάδας! «Συμμετείχαμε στον καθαρισμό σε μια περιοχή που έχει πολύ υψηλή συγκέντρωση πλαστικών απορριμμάτων και βρήκαμε πλαστικά μιας χρήσης, μπουκάλια, συσκευασίες και πολλά υπολείμματα της αλιευτικής δραστηριότητας της περιοχής» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φάμελλος ζητώντας να υπάρχουν πλέον οργανωμένες, από τον δήμο και το Φορέα Θερμαϊκού, περισσότερες τέτοιες δραστηριότητες.

Ο καθαρισμός πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Θερμαϊκού Κόλπου, καθώς στην παραλία Αλυκής Κίτρους ξεβράζονται απορρίμματα από όλο τον Θερμαϊκό, απορρίμματα από χερσαίες περιοχές που κατεβαίνουν με τα ποτάμια, ή ακόμη και απορρίμματα που έρχονται από νοτιότερα σημεία του Αιγαίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η παραλία Αλυκής Κίτρους έχει μακράν τη μεγαλύτερη συγκέντρωση απορριμμάτων μεταξύ 22 παράκτιων περιοχών της Μεσογείου, από χώρες όπως η Ιταλία, η Ισπανία, η Τουρκία, η Αλβανία και η Κροατία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15