search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 10:02
MENU CLOSE

Σταματήστε να τρώτε τον πλακούντα σας μετά τη γέννα – Κινδυνεύει το μωρό

13.05.2019 07:10
Χονγκ Κονγκ: Καθάρισαν μετά τις διαδηλώσεις - Media

 

Διάφορες διάσημες είπαν πως μετά τη γέννα τους έφαγαν τον πλακούντα τους όπως κάνουν πολλά ζώα για να πάρουν δύναμη και να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν. Η Κιμ Καρντάσιαν, η Χίλαρι νταφ και πολλές άλλες. Όμως Καναδοί γιατροί προειδοποιούν και ζητούν από τις γυναίκες να σταματήσουν αυτήν μόδα, διότι ο πλακούντας περιέχει βακτήρια τα οποία μπορεί να περάσουν στο νεογέννητο με το θηλασμό, κάτι που είναι εξαιρετικά επικίνδυνο.

Η πλακιοφαγία είναι μια μόδα που έχουν καθιερώσει τα τελευταία χρόνια διάφορες διάσημες που γέννησαν και είναι η πρακτική του να τρώνε τον πλακούντα τους αμέσως μετά τη γέννα, ωμό ή βρασμένο. Μάλιστα αυτή η πρακτική έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις επειδή λένε ότι αυξάνει τα επίπεδα σιδήρου στις λεχώνες και τις βοηθάει να ανταπεξέλθουν.

Οι γιατροί όμως προειδοποιούν. Κάτι τέτοιο είναι επικίνδυνο τόσο για τη μητέρα αλλά πολύ περισσότερο για το βρέφος.

Η Κιμ Καρντάσιαν από τις πρώτες που έφαγε τον πλακούντα της μετά τη γέννα του παιδιού της είπε ότι αυτό βελτιώνει την έκκριση γάλακτος, αλλά και προστατεύει από την επιλόχειο κατάθλιψη.

Η εταιρία Μαιευτήρων και Γυναικολόγων του Καναδά όμως αντιτίθεται σε μια τέτοια βρώση και προειδοποιεί για μεγάλους κινδύνους. Με δημοσίευση τους στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Obstetrics and Gynaecology Canada, τονίζουν ότι «παρά την αυξανόμενη τάση δεν υπάρχει τεκμηριωμένη απόδειξη οφέλους για βελτιωμένες αποθήκες σιδήρου, διάθεση ή γαλουχία.»

Ο Δρ Jocelynn Cook, επικεφαλής επιστημονικός υπεύθυνος της SOGC, πρόσθεσε ότι επί του παρόντος «δεν υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις» που να δείχνουν ότι ο πλακούντας έχει οφέλη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 10:02