search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:12
MENU CLOSE

Τσίπρας: «Ντέρμπι» οι ευρωεκλογές, τον Οκτώβριο οι εθνικές εκλογές

13.05.2019 17:53
4802424.jpg
 
Την πεποίθηση ότι η εκλογική αναμέτρηση των εκλογών θα είναι ντέρμπι και θα τις κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ μετέφερε ο πρωθυπουργός στην εφ όλης ύλης συνέντευξη προς τον Αντώνη Σρόιτερ και το δελτίο του Alpha.
 
Ο πρωθυπουργός μίλησε για αυξανόμενη δυναμική υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία διαπιστώνει και ο ίδιος στις περιοδείες το τελευταίο διάστημα σε αντίθεση με τις κλειστές συγκεντρώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη. Την παραλλήλισε με τη δυναμική των εκλογών του 2015, ενώ για το βράδυ της 26ης Μάη, προέβλεψε εκλογική ανατροπή στα πρότυπα του δημοψηφίσματος του Ιουλίου του 2015, ότι δηλαδή η πλειονότητα των δημοσκοπήσεων αλλά και των μίντια που στηρίζουν τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα διαψευστούν. Προέβλεψε επίσης ότι μετά τις ευρωεκλογές θα προκληθούν πολιτικές εξελίξεις στο εσωτερικό της ΝΔ, ωστόσο είπε χαριτολογώντας ότι ελπίζει ως τις εθνικές εκλογές να μεινει στην ηγεσία ο Κυριάκος Μητσοτάκης, γιατί είναι ο καλύτερος αντίπαλος που θα μπορούσε να έχει.
 
Ταυτόχρονα, απέκλεισε το ενδεχόμενο για εθνικές εκλογές αμέσως μετά τις ευρωεκλογές σε περίπτωση που ευνοεί το αποτέλεσμα, αντιθέτως τόνισε ότι είναι στρατηγική του επιλογή οι εκλογές να γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Επικαλέστηκε δε δύο λόγους: αφενός το μήνυμα της επιστροφής της χώρας στην κανονικότητα, αφετέρου για να φανεί το μέγεθος της “εκλογικής απάτης”(σ.σ. τις “στημένες” δημοσκοπήσεις του προηγούμενου διαστήματος), που όπως είπε έχει στήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το σύστημα ΜΜΕ που τον στηρίζει – σύστημα μεταδημοκρατίας το αποκάλεσε ο πρωθυπουργός λόγω της έμφασης στην «τοξικότητα», τον κιτρινισμό και τα fake news.
 
Σε ό,τι αφορά τα μέτρα ελάφρυνσης ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι ετνάσσονται σε ένα ευρύτερο σχέδιο τετραετίας που έχει σχεδιαστεί διασφαλίζοντας ότι δεν θα υπάρξει εκτροχιασμός της οικονομίας, ενώ σε σχέση με το «τάιμινγκ» των μέτρων σημείωσε ότι οι πολιτικοί του αντίπαλοι, τρία χρόνια τώρα που η κυβέρνηση, επιστρέφει την υπεραπόδοση με μερίσματα και επιδόματα κάνουν λόγο για προεκλογικές παροχές.
 
Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στον πατέρα του Αλέξη Τσίπρα, ο πρωθυπουργός είπε ότι οι σύμβουλοι του αρχηγού της ΝΔ τον παρασύρουν σε μια πολιτική χωρίς όρια και αρχές και ότι ο ίδιος είναι «αήθης»
 
Αναφορικά με τη θαλαμηγό ο πρωθυπουργός κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι επιχειρεί να εκτρέψει τη συζήτηση για την οικονομία σε δευτερεύοντα θέματα, επέμεινε στο επιχείρημα ότι φιλοξενήθηκε από συνεργάτιδά του και όχι «στο σκάφος του Μαρινάκη ή τo Νoor 1», ενώ ερωτηθείς για το αν γνωρίζει για υπουργό της κυβέρνησής του που έχει κάνει διακοπές στο κότερο, είπε πως δεν γνωρίζει, δεν τον αφορά τι κάνουν οι υπουργοί στην προσωπική τους ζωή και πως δε θα είχε πρόβλημα.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:11