search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:43
MENU CLOSE

Το άλογο του πολέμου

16.03.2012 08:03
Το άλογο του πολέμου    - Media

Πρόκειται για ένα αντιπολεμικό έργο γραμ­μένο για παιδιά και νέους. Βρισκόμαστε στα πρόθυρα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Το αγαπημένο άλογο του νεαρού Άλμπερτ, ο Τζόι, πουλιέται στο ιππικό.

Μάικλ Μορπούργκο Μετάφραση: Ντίνα Γεωργούλια Εκδόσεις: Πατάκη Σελ.: 169

Πρόκειται για ένα αντιπολεμικό έργο γραμ­μένο για παιδιά και νέους. Βρισκόμαστε στα πρόθυρα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Το αγαπημένο άλογο του νεαρού Άλμπερτ, ο Τζόι, πουλιέται στο ιππικό. Από εκεί ξεκινά η περιπέτειά του, μιας και το άλογο βρίσκεται για τις ανάγκες του πολέμου στη Γαλλία πολε­μώντας στην πρώτη γραμμή του πυρός. Όταν σκοτώνεται ο αξιωματικός που το ιππεύει, ο Τζόι παραδέρνει ανάμεσα στις αντιμαχόμενες πλευρές. Για να καταλήξει στο τέλος στην ου­δέτερη ζώνη. Από την άλλη, ο Άλμπερτ ουδό­λως έχει ξεχάσει το αγαπημένο του άλογο και ξεκινά τη δική του περιπέτεια να το βρει. Το βιβλίο έγινε ταινία σε σκηνοθεσία του Στίβεν Σπίλμπεργκ!

Ξενοφών Μπρουντζάκης [email protected]

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:41