search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:55
MENU CLOSE

Σκληρή κριτική δέχεται η Έβαν Ρέιτσελ Γουντ για τη συμμετοχή της σε ταινία για τη Χιροσίμα

14.05.2019 07:12
Σκληρή κριτική δέχεται η Έβαν Ρέιτσελ Γουντ για τη συμμετοχή της σε ταινία για τη Χιροσίμα - Media

 

Η ηθοποιός Έβαν Ρέιτσελ Γουντ (Evan Rachel Wood) είναι μία ακόμη διάσημη που δέχεται σφοδρή κριτική, επειδή συμμετέχει σε μια ταινία βασισμένη σε ιστορία, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες αφορά ένα πρόσωπο που δεν ανήκει στη λευκή φυλή, ωστόσο στην κινηματογραφική εκδοχή η προσοχή εστιάζεται στην εκπρόσωπο της λευκής φυλής.

Το Variety σε δημοσίευμά του γνωστοποίησε πρώτο ότι η Γουντ θα ενταχθεί στο καστ της ταινίας «One Thousand Paper Cranes» (Χίλιοι Χάρτινοι Γερανοί) με τον Τζιμ Στέρτζες και την Γιαπωνέζα ηθοποιό, Σινόμπου Τερατζίμα.

Η Αμερικανίδα ηθοποιός, Έβαν Ρέιτσελ Γουντ θα υποδυθεί τη θεατρική συγγραφέα από τον Καναδά Έλενορ Κόερ, η οποία κυκλοφόρησε μία παιδική ιστορία το 1977 για την αληθινή ιστορία της Σαντάκο Σασάκι, νεαρής που επέζησε από την έκρηξη της ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα, νόσησε από λευχαιμία από τη βόμβα και δίπλωσε 1000 χάρτινους γερανούς για α να πραγματοποιηθεί μία ευχή της.

Πολλοί Αμερικανοί ασιατικής καταγωγής εξέφρασαν αντιδράσεις, επειδή η πλοκή της ταινίας είναι επικεντρωμένη στην Κόερ.

«Υπάρχουν χιλιάδες συναρπαστικές ιστορίες από τους επιζώντες της Χιροσίμα που θα ήθελα να ακούσω. Θα ήταν πολύ πιο ενδιαφέρουσα η ταινία, αν η ιστορία παρουσιαζόταν μέσα από τα μάτια της ίδιας της Σασάκι. Όχι μέσα από τα φίλτρα του λευκού/αμερικανικού φακού» έγραψε χρήστης στο Twitter.

«Ιστορία: Πάνω από 140.000 Ιάπωνες σκοτώθηκαν όταν μία ατομική βόμβα έπληξε τη Χιροσίμα στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Χόλιγουντ: Ας κάνουμε μία ταινία που επικεντρώνεται σε λευκές γυναίκες, που παίρνουν συνεντεύξεις από νεαρή που επέζησε», ανέφερε ένας άλλος χρήστης.

Μιλώντας στη HuffPost, ο σκηνοθέτης Ρίτσαρντ Ρέιμοντ υπερασπίστηκε την ταινία. Τόνισε ότι βασίζεται στο βιβλίο του Takayuki Ishii, «Χίλιοι Χάρτινοι Γερανοί: Η Ιστορία της Σαντάκο και το Μνημείο της Ειρήνης των Παιδιών» και πρόσθεσε ότι η ταινία θα γυριστεί και από την «οπτική της Σαντάκο» στα ιαπωνικά με Ιάπωνες ηθοποιούς.

Η Έλενορ Κόερ έγραψε το παιδικό βιβλίο μυθοπλασίας “Η Σαντάκο και Χίλιοι Χάρτινοι Γερανοί” (στο οποίο δεν βασίζεται αυτή η ταινία) και έκανε την ιστορία γνωστή σε όλο τον κόσμο ενισχύοντας την κληρονομιά της Σαντάκο για ειρήνη και ελπίδα μέσω του ισχυρού συμβόλου που δημιούργησε» εξήγησε ο σκηνοθέτης. Ανέφερε ακόμη ότι η οικογένεια της Σαντάκο, το Μουσείο Ειρήνης της Χιροσίμα και η Επιτροπή Κινηματογράφου της Χιροσίμα στηρίζουν το κινηματογραφικό έργο «στο οποίο καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες για να προστατευθεί η αυθεντικότητα της ιστορίας της Σαντάκο και ό,τι αντιπροσωπεύει».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:53