search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:40
MENU CLOSE

Μειωμένα κατά 36.000 τα προνοιακά επιδόματα

19.03.2012 15:18
Μειωμένα κατά 36.000 τα προνοιακά επιδόματα - Media

Περίπου 36.000 δικαιούχοι προνοιακών επιδομάτων δεν προσήλθαν να απογραφούν για την είσπραξη του επιδόματος. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στο 15% του συνόλου των δικαιούχων.

Περίπου 36.000 δικαιούχοι προνοιακών επιδομάτων δεν προσήλθαν να απογραφούν για την είσπραξη του επιδόματος. Ο αριθμός αυτός είναι αντιστοιχεί στο 15% του συνόλου των δικαιούχων.

Το κόστος για το Κράτος ανέρχεται σε 111 εκατομμύρια ευρώ.

«Προκύπτει εξοικονόμηση 111 εκατ. ευρώ σε πρώτη φάση. Κατά το δεύτερο στάδιο της απογραφής, όταν οι δικαιούχοι θα εξετάζονται στο Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας, η εξοικονόμηση υπολογίζεται να ανέλθει σε 230 εκατ. ευρώ» σημείωσε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, σε συνάντηση με τους διοικητές των νοσοκομείων.

Η απογράφη διήρκεσε περίπου ενάμιση μήνα από την 1η Φεβρουαρίου έως και τις 16 Μαρτίου και είχε ως στόχο τον εξορθολογισμό του συστήματος παροχών των προνοιακών επιδομάτων.

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός υγειάς Μάρκος Μπόλαρης  σταματά η χορήγηση επιδομάτων σε όσους δεν έχουν απογραφεί, ενώ οι φάκελοι με όσους παράνομα ελάμβαναν προνοιακό επίδομα θα σταλούν στον εισαγγελέα και ως επόμενο βήμα αναμένεται οι παρανόμως εισπράττοντες τα επιδόματα, να κληθούν να τα επιστρέψουν.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:39