search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:29
MENU CLOSE

«Καταδρομική» επίθεση κουκουλοφόρων σε εκδήλωση της Εθνικής Ασφαλιστικής με στελέχη της ΝΔ (Photos)

15.05.2019 17:13
«Καταδρομική» επίθεση κουκουλοφόρων σε εκδήλωση της Εθνικής Ασφαλιστικής με στελέχη της ΝΔ (Photos) - Media

 

Καταδρομική επίθεση κουκουλοφόρων στις δυνάμεις της αστυνομίας που βρίσκονταν στον προαύλιο χώρο της Εθνικής Ασφαλιστικής σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Τετάρτης. Στον χώρο βρισκόταν σε εξέλιξη εκδήλωση με ομιλητές, μεταξύ άλλων, τους Άδωνι Γεωργιάδη και Βασίλη Κικίλια.

Οι κουκουλοφόροι πέταξαν κροτίδες προς τον επικεφαλής των αστυνομικών και προκάλεσαν φθορές σε δύο ΙΧ.

Η ανακοίνωση της ΝΔ για τις επιθέσεις

Με ανακοίνωσή της η ΝΔ αναφέρει: «Η ταυτόχρονη επίθεση αναρχικών σε προεκλογικές εκδηλώσεις της Νέας Δημοκρατίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στις οποίες ήταν μάλιστα παρόντες οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς αλλά και ο πρώην Πρόεδρος του Κόμματος, Ευάγγελος Μεϊμαράκης δεν είναι απλά και μόνον άλλο ένα κρούσμα βίας από τα πολλά που ζούμε καθημερινά στην εποχή ΣΥΡΙΖΑ. Συνιστά ευθεία επίθεση στη δημοκρατία. Θέτουμε την κυβέρνηση προ των ευθυνών της: Η ομαλή διεξαγωγή του προεκλογικού αγώνα είναι ευθύνη της συντεταγμένης πολιτείας. Οτιδήποτε τη διαταράξει θα βαρύνει προσωπικά τον κ. Τσίπρα».

Σαμαράς: Αυτή είναι η Ελλάδα του Τσίπρα

Εξερχόμενος της εκδήλωσης στην οποία είχε παραστεί, και σχολιάζοντας την επίθεση, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δήλωσε: Αυτή είναι η Ελλάδα του κ. Τσίπρα.

Λίγα λεπτά μετά, ο Νότης Μηταράκης έκανε ανάρτηση στο twitter με την οποία γνωστοποιεί ότι οι κουκουλοφόροι σπάσανε το αυτοκίνητό του.

Με αφορμή την επιδρομή κουκουλοφόρων σε εκδήλωση που διοργάνωσε απόψε ο υποψήφιος του συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά», Νίκος Μακρόπουλος, ο Κώστας Μπακογιάννης έκανε την εξής δήλωση: «Ούτε φοβόμαστε, ούτε υποχωρούμε. Αντίθετα, οι τραμπουκισμοί, μας πεισμώνουν ακόμα περισσότερο για να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για μια πόλη ασφαλή, ελεύθερη και δημοκρατική. Θρασύδειλοι κουκουλοφόροι, δεν μασάμε. Πάρτε το χαμπάρι».

Ανάρτηση στο twitter έκανε και ο Βασίλης Κικίλιας: «Πλέον μιλάμε για καθοδηγούμενους τραμπούκους. Πριν λίγο σε εκδήλωση που μιλούσα για την ασφάλεια, απέναντι από το Πάντειο, 20 κρανιοφόροι μας επιτέθηκαν και έσπαγαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους. Και να σκεφτείτε ότι λίγο πιο κάτω είχε εκδήλωση η κ. Παπακώστα…».

 

Και στη Θεσσαλονίκη

Εξάλλου, την ίδια ώρα άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου που πραγματοποιούσαν πορεία αλληλεγγύης στον απεργό πείνας βρέθηκαν έξω από το θέατρο Ολύμπιον, στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη. Με συνθήματα και τρικάκια ως μηνύματα υποστήριξης του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα. Εκείνη την ώρα μιλούσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Με μπογιές στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη

O Ρουβίκωνας, εξάλλου, ανέλαβε την ευθύνη για την καταδρομική επίθεση στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ. Τα μελη του Ρουβίκωνα επιτέθηκαν τα ξημερώματα με μπογιές στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη που βρίσκεται κοντά στην Αμερικάνικη πρεσβεία.

Με ανάρτησή του στο indymedia ο Ρουβίκωνας αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ο κομμουνιστής επαναστάτης Δ.Κουφοντίνας βρίσκεται για ακόμα μια φορά σε απεργία πείνας απο 2 Μαίου προκειμένου να του χορηγηθεί η έβδομη κατα σειρά άδεια που δικαιούται και να αρθεί η φασιστική διάταξη του εισαγγελικού βέτο».

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50