04/04/2020 04:48:17

Στο ΦΕΚ τα μέτρα στήριξης των περιφερειακών εφημερίδων – Δείτε τις προϋποθέσεις

Οι εφημερίδες σήμερα - Media

 

Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης δημοσιεύθηκε την Τρίτη η κοινή υπουργική απόφαση για τα μέτρα στήριξης του περιφερειακού Τύπου.

Συγκεκριμένα, η Κοινή Υπουργική Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη και του Υφυπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Λευτέρη Κρέτσου, με την οποία καταρτίζεται πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων έκδοσης ημερησίων και εβδομαδιαίων περιφερειακών και τοπικών εφημερίδων δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1676 / Τεύχος Β’ / 14 Μαΐου 2019.

Προϋπόθεση για να λάβουν την οικονομική ενίσχυση οι εκδότες των περιφερειακών και τοπικών εφημερίδων πρέπει να έχουν καταχωρήσει της επιχειρήσεις τους στο Μητρώο Περιφερειακού και Τοπικού Τύπου (e-efimeris) του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής.  Επιπλέον, βασικό κριτήριο είναι ο αριθμός των εργαζομένων με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης, που απασχολεί κάθε επιχείρηση.

Το πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης διαρκεί για τέσσερα χρόνια (2019-2022).

Το ποσό που θα διατεθεί για την ενίσχυση του περιφερειακού και τοπικού Τύπου ανέρχεται σε 4 εκατ. ευρώ ετησίως, δηλαδή σε 16 εκατ. ευρώ συνολικά για 4 έτη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται να ακολουθήσει πρόγραμμα για την ενίσχυση των εφημερίδων πανελλήνιας κυκλοφορίας.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.