search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 04:09
MENU CLOSE

Εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνα: Η Huawei καταδικάζει τον «παράλογο» αποκλεισμό της από την αμερικανική αγορά

16.05.2019 05:58
Εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνα: Η Huawei καταδικάζει τον «παράλογο» αποκλεισμό της από την αμερικανική αγορά - Media

 

Η κινεζική εταιρεία-κολοσσός των τηλεπικοινωνιών Huawei κατήγγειλε σήμερα τους «παράλογους περιορισμούς» ως προς την πρόσβασή της στην αμερικανική αγορά που αναμένεται να της επιβληθούν από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, με την υπογραφή εκτελεστικού διατάγματος από τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ που κηρύσσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της απειλής για την ασφάλεια των αμερικανικών δικτύων τηλεπικοινωνιών.

Η Χουάγουεϊ είναι διατεθειμένη να συνεργαστεί με την αμερικανική κυβέρνηση για να βρεθούν «αποτελεσματικά μέτρα για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των προϊόντων» και των υπηρεσιών που προσφέρει, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

«Εάν δεν επιτραπεί στη Χουάγουεϊ να δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ, οι ΗΠΑ δεν θα γίνουν ασφαλέστερες ή ισχυρότερες· απεναντίας, αυτό θα περιορίσει τις ΗΠΑ σε κατώτερες αλλά ακριβότερες εναλλακτικές, αφήνοντας πίσω τις ΗΠΑ ως προς την ανάπτυξη των δικτύων τηλεφωνίας πέμπτης γενιάς (5G) και εντέλει θα πλήξει τα συμφέροντα των αμερικανικών εταιρειών και των αμερικανών καταναλωτών», υποστηρίζει.

«Επιπλέον, οι παράλογοι περιορισμοί παραβιάζουν τα δικαιώματα της Χουάγουεϊ και εγείρουν επίσης πολλά άλλα σοβαρά νομικά ζητήματα», προσθέτει στην ανακοίνωση η διοίκηση του κινεζικού ομίλου.

 

 

 

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10