search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:40
MENU CLOSE

Ακατάσχετος λογαριασμός: Τι προβλέπει το «μπόνους συνέπειας»

16.05.2019 06:22
Επίδομα 534 ευρώ: Ξεκίνησαν οι δηλώσεις για τα ξενοδοχεία - Πώς θα πάρετε την αποζημίωση - Media

 

Σε αύξηση του ποσού που δεν µπορεί να κατασχέσει το Δηµόσιο για όσους ρυθµίζουν τις οφειλές τους και παραµένουν συνεπείς στη ρύθµιση προχωρά το υπουργείο Οικονοµικών. Με τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή και έγινε δεκτή από τον υπουργό Οικονοµικών, οι φορολογούµενοι που πληρώνουν µηνιαίως δόση ή δόσεις για ρύθµιση φορολογικών οφειλών θα µπορούν να έχουν µεγαλύτερη ρευστότητα στον τραπεζικό τους λογαριασµό.

Συγκεκριμένα σήµερα ισχύει ακατάσχετο όριο για έναν τραπεζικό λογαριασµό που δηλώνεται από τον φορολογούµενο στο Taxisnet και µόνο για ποσό έως 1.250 ευρώ. Το όριο αυτό αποτελεί σφιχτή θηλιά στον λαιµό επαγγελµατιών και µικροµεσαίων επιχειρήσεων, καθώς υποχρεώνονται να κινούνται στο όριο της βιωσιµότητάς τους µε περιορισµένη ρευστότητα.

Το ακατάσχετο όριο, µε βάση όσα προβλέπει η τροπολογία που ψηφίστηκε, θα αυξάνεται για όσους οφειλέτες ρυθµίζουν την οφειλή τους και παραµένουν συνεπείς στη ρύθµιση. Ειδικότερα, µε βάση τα όσα προβλέπει η τροπολογία, το ακατάσχετο όριο του τραπεζικού λογαριασµού θα είναι το τριπλάσιο (συντελεστής 3) έως το τετραπλάσιο και µισό (συντελεστής 4,5) της µηνιαίας δόσης που πληρώνει ένας οφειλέτης.

Οπως γράφει το aftodioikisi.gr ένας φορολογούµενος έχει ρυθµίσει την οφειλή του και καταβάλλει µηνιαίως το ποσό των 500 ευρώ για την εξυπηρέτηση του χρέους του. Ανάλογα µε το είδος του φόρου που χρωστά, το ποσό της µηνιαίας δόσης θα πολλαπλασιάζεται µε συντελεστή 3 ή 4,5. Ετσι, το νέο ακατάσχετο όριο θα διαµορφώνεται από 1.500 έως 2.250 ευρώ. Ο οφειλέτης του παραδείγµατος θα έχει έτσι µια αύξηση του ακατάσχετου ορίου στον τραπεζικό του λογαριασµό της τάξης των 250 έως 1.000 ευρώ, αφού το ακατάσχετο όριο που έχει σήµερα είναι 1.250 ευρώ.

Αλλος οφειλέτης προχωρά στη ρύθµιση της οφειλής του και καταβάλλει µηνιαίως δόση ύψους 800 ευρώ. Εφόσον είναι συνεπής στη ρύθµιση, θα µπορεί να έχει ακατάσχετο όριο ύψους 2.400 έως 3.600 ευρώ, αντί για 1.250 ευρώ που είναι σήµερα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:40