search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:54
MENU CLOSE

«Κλειδώνει» η παρουσία του γαλλικού στόλου στην Κύπρο

16.05.2019 06:34
«Κλειδώνει» η παρουσία του γαλλικού στόλου στην Κύπρο - Media

 

Συμφωνία για τη χρήση, από το Γαλλικό Ναυτικό, των υποδομών στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» υπέγραψαν χθες οι υπουργοί εξωτερικών Κύπρου και Γαλλίας Σάββας Αγγελίδης και Φλορένς Παρλί, σύμφωνα με πληροφορίες του politis.com.cy.

Στην επίσημη ανακοίνωση αναφέρεται πως «οι δύο υπουργοί επιβεβαίωσαν εγγράφως την πρόθεση των δύο χωρών για συνεργασία με σκοπό την ενίσχυση των στρατιωτικών ναυτικών δυνατοτήτων της Κυπριακής Δημοκρατίας και για ευρεία στρατηγική συνεργασία προς όφελος των ναυτικών δυνάμεων των δυο χωρών».

Ο κ. Αγγελίδης ενημέρωσε την Γαλλίδα ομόλογο του, για την κλιμάκωση των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας εντός της κυπριακής ΑΟΖ, ενώ συζήτησαν και τρόπους αντίδρασης στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Η Γαλλίδα υπουργός επανέλαβε τη σθεναρή στήριξη της Γαλλίας προς την Κύπρο καταδικάζοντας παράλληλα τις τουρκικές ενέργειες, οι οποίες, όπως δήλωσε, παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο, το δίκαιο της θάλασσας και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ της.

Εδώ και αρκετούς μήνες, στη ναυτική βάση στο Μαρί, γίνονται έργα διεύρυνσης του λιμανιού, ώστε έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί μεγάλα πολεμικά πλοία και υποβρύχια του Γαλλικού Ναυτικού, αναφέρει το δημοσίευμα του politis.com.cy. Τα πλοία θα σταθμεύουν σε μόνιμη βάση και το επιχειρησιακό τους κέντρο θα βρίσκεται στο αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle, το οποίο περιπολεί στην ανατολική Μεσόγειο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:53