search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:20
MENU CLOSE

ΠΑΟΚ: Ο αήττητος πρωταθλητής της κορυφαίας κατηγορίας

16.05.2019 10:20
ΠΑΟΚ σε Ολυμπιακό για την αναβολή με Ξάνθη: Γελοιότητες και κατασκευασμένα σενάρια - Media

 

Το αήττητο των 34 αγώνων του ΠΑΟΚ ξεκίνησε πέντε αγωνιστικές πριν τη λήξη της περασμένης σεζόν της Σούπερ Λιγκ. Με αυτό το σερί, η ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι η πρώτη που κατακτά μετά από 55 χρόνια αήττητη το ελληνικό πρωτάθλημα ενώ γίνεται η τρίτη που το πετυχαίνει στην ιστορία του θεσμού. 

Για την ακρίβεια, η ομάδα που κατέχει το μεγαλύτερο ρεκόρ είναι ο Ολυμπιακός, καθώς παρέμεινε αήττητος σε 58 αγώνες που πραγματοποιήθηκαν από τον Οκτώβριο του 1972 μέχρι τον Απρίλιο του 1974, ενώ δεύτερος στη σειρά έρχεται ο Παναθηναϊκός ο οποίος παρέμεινε αήττητος σε 37 αγώνες, από το Μάρτιο του 1961 μέχρι το Μάιο του 1962.

Στην τελευταία αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ, ο ΠΑΟΚ βρέθηκε αντιμέτωπος με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Τα γκολ των Ακπομ και Σάχοφ που διαμόρφωσαν το σκορ σε 0-2  και σφράγισαν για τον Δικέφαλο του Βορρά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, οδήγησαν ταυτόχρονα την ομάδα των Ιωαννίνων σε υποβιβασμό.

Ωστόσο, όπως βλέπουμε στο στοίχημα Superleague της bwin ο ΠΑΟΚ είχε εξασφαλίσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα στον αγώνα με τον Λεβαδειακό. Έτσι λοιπόν, στη φιέστα που στήθηκε αμέσως μετά στην Τούμπα ο Δικέφαλος γιόρτασε όχι μόνο τον τίτλο, αλλά και το γεγονός ότι σε μια σεζόν έσπασε το φράγμα των 100 γκολ.

Πιο αναλυτικά  σημείωσε 66 γκολ στο πρωτάθλημα, 23 γκολ στο Κύπελλο και 15 στην Ευρώπη (10 στο Τσάμπιονς Λιγκ και 5 στο Γιουρόπα Λιγκ). Ήταν κάτι που είχε να καταφέρει από την περίοδο 2000-1, όταν έφτασε τα 127 γκολ (66 πρωτάθλημα, 51 Κύπελλο, 10 Κύπελλο UEFA).
Και παρότι ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκε πρωταθλητής της φετινής Σούπερ Λιγκ, κανένας παίκτης του δεν περιλαμβάνεται στους κορυφαίους πέντε σκόρερ της σεζόν.

Μάλιστα, ο πρώην επιθετικός του ΠΑΟΚ Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς – ο οποίος αναχώρησε τον Ιανουάριο για τη Σαουδική Αραβία – παραμένει ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με 9 γκολ, ενώ ο κορυφαίος σκόρερ της σεζόν είναι ο Ευθύμης Κουλούρης του Ατρόμητου (δανεικός από ΠΑΟΚ) με 19 γκολ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο προπονητής του ΠΑΟΚ Ραζβάν Λουτσέσκου, έγινε ο πρώτος Ρουμάνος προπονητής που κατακτά ελληνικό τίτλο πρωταθλήματος στην κορυφαία κατηγορία.

Με την ολοκλήρωση λοιπόν μιας ακόμα ποδοσφαιρικής σεζόν και σύμφωνα με την τελική κατάταξη της βαθμολογίας, οι κορυφαίοι πήραν τα εισιτήρια για την Ευρώπη. Έτσι λοιπόν, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός θα λάβουν μέρος στους προκριματικούς του Τσάμπιονς Λιγκ 2019-20, ενώ ΑΕΚ, Ατρόμητος και Άρης θα συμμετέχουν στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ 2019-20 που ξεκινούν αυτό το καλοκαίρι.

Από την άλλη μεριά, στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, οι ΠΑΣ Γιάννινα, Λεβαδειακός και Απόλλων υποβιβάζονται απευθείας στη νέα κατηγορία που θα δημιουργηθεί και θα λέγεται «Σούπερ Λιγκ 2». Εκεί όμως θα ακολουθήσει ακόμη μια ομάδα. ΟΦΗ και Πλατανιάς Χανίων, θα δώσουν δύο αγώνες σε μια “κρητική μάχη” για την παραμονή τους στην κορυφαία κατηγορία.

Έτσι, την επόμενη σεζόν, η Σούπερ Λιγκ θα αποτελείται από 14 ομάδες, ανάμεσα στις οποίες θα βρίσκεται και ο Βόλος που κατέκτησε το φετινό πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:20