search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:28
MENU CLOSE

Σεντένο για κυβερνητικές εξαγγελίες: «Η Ελλάδα πέτυχε πλεονάσματα και ανάπτυξη – Θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της»

16.05.2019 13:04
Ανησυχία για την κερδοφορία των τραπεζών της ευρωζώνης - Media

 

Στο γεγονός ότι η Ελλάδα έχει πετύχει σημαντικά αποτελέσματα όσον αφορά τα πρωτογενή πλεονάσματα αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, κληθείς να σχολιάσει τις ανακοινώσεις της ελληνικής κυβέρνησης κατά την είσοδό του στη σημερινή συνεδρίαση των υπoυργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Ο Μ. Σεντένο επανέλαβε ότι η Ελλάδα δεν είναι στη ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης και ότι οι θεσμοί βρίσκονται σε διαδικασία σύνταξης της τρίτης έκθεσης στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας. Σημείωσε, όμως, ότι θα μπορούσε να προκύψει κάποια συζήτηση για το ζήτημα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης για την οικονομική κατάσταση της ευρωζώνης.

«Η Ελλάδα έχει πετύχει σημαντικά αποτελέσματα όσον αφορά τα πρωτογενή πλεονάσματα. Και αυτά συνοδεύτηκαν από ανάπτυξη», είπε ο Μ. Σεντένο, προσθέτοντας ότι αναμένει πως η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Μοσκοβισί: Σε διαδικασία αξιολόγησης τα μέτρα για το 2019 και το 2020

Τα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης θα αξιολογηθούν στη βάση του δημοσιονομικού αλλά και του κοινωνικού αντίκτυπου σημείωσε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί προσερχόμενος στο σημερινό Eurogroup. «Είμαστε στη διαδικασία αξιολόγησης των μέτρων για το 2019 και 2020 στο πλαίσιο της διαδικασίας ενισχυμένης εποπτείας η οποία θα παρουσιαστεί εν ευθέτω χρόνω και όχι σήμερα», σημείωσε ο Γάλλος επίτροπος και υπογράμμισε:

«Από τη στιγμή που η Ελλάδα δεν είναι πια σε πρόγραμμα, οι ελληνικές αρχές έχουν την απόλυτη ευθύνη των αποφάσεών τους. Πρέπει να λάβουμε υπόψη τον αντίκτυπο των μέτρων στα πλεονάσματα. Είναι προς το συμφέρον όλων να συνεχίσουμε το διάλογο και αυτό κάνουμε με τις ελληνικές αρχές».

Προσέθεσε πως ο διάλογος αυτός θα πρέπει να βασίζεται τόσο στο «δημοσιονομικό αντίκτυπο» των μέτρων όσο και στον «κοινωνικό» αλλά και στην ανάπτυξη. Επισήμανε, δε, πως είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψη το κατά πόσο συμβάλλουν τα μέτρα στην αποκατάσταση της «κοινωνικής δικαιοσύνης», κάτι που είναι «σημαντικό» για τους ανθρώπους που αντιμετώπισαν «μεγάλες δυσκολίες» και “»υπέφεραν”».

Σολτς: Η Ελλάδα πρέπει να είναι προσεκτική για να παραμείνει στις αγορές

Την άποψη ότι η Ελλάδα είναι μια “ιστορία επιτυχίας” γιατί κατάφερε να επιστρέψει στις αγορές και την πεποίθηση ότι θα είναι “προσεκτική” προκειμένου να παραμείνει, εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Όλαφ Σολτς προσερχόμενος στο σημερινό Eurogroup.

Ερωτηθείς σχετικά με τις πρόσφατες ανακοινώσεις μέτρων από την κυβέρνηση σημείωσε ότι η Ελλάδα ανήκει στη γενικότερη “ιστορία επιτυχίας” της Ευρωζώνης, καθώς κατέστη δυνατό όλες οι χώρες που είχαν προβλήματα χρηματοδότησης από τις αγορές να επιστρέψουν στην κανονική κατάσταση δανεισμού.

Ωστόσο, σημείωσε πως όλες οι χώρες πρέπει να συνειδητοποιούν ποια είναι τα “προβλήματα” που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την χρηματοδότησή τους από τις αγορές. «Νομίζω πως στο τέλος όλοι θα είναι προσεκτικοί», ανέφερε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:27