search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 06:17
MENU CLOSE

Alpha Bank: Επιπλέον επενδύσεις 20 δισ. ετησίως και ρυθμούς ανάπτυξης 3-4% χρειάζεται η χώρα

16.05.2019 16:23
Alpha Bank: Επιπλέον επενδύσεις 20 δισ. ετησίως και ρυθμούς ανάπτυξης 3-4% χρειάζεται η χώρα - Media

 

Τις σημαντικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, με κινητήρια δύναμη τον τουρισμό, και την ενεργό συμμετοχή της Alpha Bank στην οικονομική ανάπτυξη, υπογράμμισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank κ. Βασίλειος Ε. Ψάλτης, απευθυνόμενος σε εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Τράπεζα την Τρίτη 14 Μαΐου 2019 στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Η ελληνική οικονομία έχει περάσει σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης, μετά από μία σωρευτική συρρίκνωση της τάξεως του 25%, επεσήμανε ο κ. Ψάλτης, ενώ το κλίμα εμπιστοσύνης αποκαθίσταται σταδιακά και οι ιδιωτικές καταθέσεις επιστρέφουν σταθερά στο τραπεζικό σύστημα. Εκτίμησε ωστόσο ότι για την οικονομική ανάκαμψη σε επίπεδα πριν από την κρίση, απαιτούνται, μεταξύ άλλων, η επίτευξη υψηλού ρυθμού ανάπτυξης, της τάξεως του 3-4%, για τα επόμενα έτη, με σημαντική μεγέθυνση των επενδύσεων, οι οποίες θα πρέπει να αυξηθούν κατά Ευρώ 20 δισ. σε ετήσια βάση, εκ των οποίων τα επιπρόσθετα Ευρώ 4 δισ. να αφορούν στον τουρισμό.

Διαβάστε περισσότερα στο Economy365

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33