search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:06
MENU CLOSE

Οι «άνδρες με τα μαύρα» στην πρεσβεία της Βενεζουέλας – Έδιωξαν ακτιβιστές

16.05.2019 18:02
Οι «άνδρες με τα μαύρα» στην πρεσβεία της Βενεζουέλας – Έδιωξαν ακτιβιστές - Media

 

Άνδρες των υπηρεσιών επιβολής του νόμου εισέβαλαν την Πέμπτη στην πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Ουάσινγκτον προκειμένου να εκδιώξουν μια μικρή ομάδα ακτιβιστών, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο ώστε να παραδοθεί το κτίριο της διπλωματικής αποστολής στους εκπροσώπους του ηγέτη της αντιπολίτευσης, Χουάν Γκουαϊδό.

Από τα μέσα Απριλίου, μέλη τριών ομάδων ακτιβιστών πραγματοποιούν “κατάληψη” στην πρεσβεία, ένα κτίριο από κόκκινα τούβλα στη συνοικία Τζορτζτάουν. Οι ακτιβιστές υποστηρίζουν ότι είναι “προσκεκλημένοι” της κυβέρνησης της Βενεζουέλας και διαμαρτύρονται για την επέμβαση των ΗΠΑ στη χώρα αυτή με σκοπό την ανατροπή του Νικολάς Μαδούρο. Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν ως νόμιμο, μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας τον Χουάν Γκουαϊδό.

Σήμερα, ομοσπονδιακοί πράκτορες συνέλαβαν τους τέσσερις τελευταίους ακτιβιστές, αφού εκείνοι αγνόησαν την εντολή εκκένωσης του κτιρίου. Οι αρχές είχαν διακόψει επίσης τα δίκτυα παροχής στην πρεσβεία. Ένας εκπρόσωπος της Pepco, της εταιρείας παροχής ενέργειας που δραστηριοποιείται στην Ουάσινγκτον, είπε ότι η εταιρεία δεν συζητά τις υπηρεσίες που παρέχει σε ιδιωτικές ιδιοκτησίες.

Η Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ επιβεβαίωσε ότι άνδρες της βοήθησαν τους πράκτορες της Υπηρεσίας Διπλωματικής Ασφάλειας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ να εκτελέσουν τα εντάλματα σύλληψης σε βάρος των ανθρώπων που βρίσκονταν μέσα στο κτίριο. Μια εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών είπε ότι η κυβέρνηση του Γκουαϊδό ζήτησε τη βοήθεια των ΗΠΑ για να απομακρυνθούν οι καταληψίες από την πρεσβεία.

Δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής αν και ποιες κατηγορίες θα ασκηθούν στους τέσσερις διαδηλωτές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:03