search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 21:54
MENU CLOSE

Απεργία δικηγόρων

20.03.2012 07:05
Απεργία δικηγόρων - Media

48ωρη απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη αποφάσισαν οι δικηγόροι της χώρας.

48ωρη απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη αποφάσισαν οι δικηγόροι της χώρας.

Πρέπει να σημειωθεί πως στις κινητοποιήσεις δεν συμμετέχουν ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας και ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά.

Τις απεργίες αποφάσισε η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: Η δικηγορική κοινότητα της χώρας επισημαίνει εκ νέου τα αδιέξοδα με τα οποία μας φέρνουν διαρκώς αντιμέτωπους ως κράτος οι μνημονιακές πολιτικές εξωθεσμικής σύλληψης, οι οποίες – ερχόμενες σε αντίθεση με βασικές παραδοχές του Συντάγματος, του εν γένει δικαικού μας αλλά και του ευρωπαϊκού πολιτισμού – ισοδυναμούν με καταστρατήγηση κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους και κράτους δικαίου. Περαιτέρω, εκφράζει τον έντονο προβληματισμό της για την επιχειρούμενη αποδόμηση του δικηγορικού λειτουργήματος στην οποία οδηγεί η ψήφιση του δευτέρου μνημονίου και η εξ αυτού υπαγορευόμενη μεταρρύθμιση του Κώδικα περί Δικηγόρων. Οι μνημονιακές αυτές ρυθμίσεις είναι βέβαιο πως έχουν ως στόχο την ποδηγέτηση της Δικαιοσύνης υπό τις οδηγίες και το πνεύμα της τρόικας, η οποία επιχειρεί δίχως καμία δημοκρατική νομιμοποίηση να υποκαταστήσει τις προβλεπόμενες θεσμικές λειτουργίες.

Αναστολή της αποχής αποφάσισε και ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 21:54