search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:24
MENU CLOSE

ΚΙΝΑΛΛ: Διμέτωπη επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2073
16-5-2019
18.05.2019 03:00
pasok_0-4.jpg

 

Το μεγάλο όπλο, και με ιδιαίτερα βαρύ συμβολισμό, ρίχνει στη μάχη των ευρωεκλογών το Κίνημα Αλλαγής, το οποίο (βλέποντας και τον Αλέξη Τσίπρα να «φλερτάρει» με τον Ανδρέα Παπανδρέου) επιστρατεύει τον «πράσινο ήλιο» για το ευρωψηφοδέλτιο. Η Χαριλάου Τρικούπη, μάλλον, εκτίμησε ότι το brand του ΠΑΣΟΚ θα δώσει πρόσθετη ώθηση στην αναγνωρισιμότητα του Κινήματος Αλλαγής και θα του επιτρέψει να είναι ο τρίτος παίκτης μετά τις εθνικές εκλογές, και άρα ρυθμιστής των εξελίξεων σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας. 
Στη Χαριλάου Τρικούπη δεν κρύβουν ότι η συσπείρωση του χώρου της Κεντροαριστεράς με πυρήνα το Κίνημα Αλλαγής «μεταφράζεται» μετεκλογικά σε διψήφιο ποσοστό, γι’ αυτό και οι συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά πιστεύουν ότι οι κάλπες του Μαΐου θα δώσουν το στίγμα, χωρίς μάλιστα να αποκλείουν και τον αιφνιδιασμό, παρά τις πρωθυπουργικές διαβεβαιώσεις ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν σε πέντε μήνες. 

«Κοκορομαχία»

Βασική προεκλογική… γραμμή του φορέα της Κεντροαριστεράς είναι ότι θα πρέπει να σπάσει το δίπολο ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ., μια «κοκορομαχία» Τσίπρα – Μητσοτάκη, όπως τη χαρακτήρισε η Γεννηματά σε πρόσφατη τηλεοπτική της συνέντευξη. Υποστήριξε μάλιστα πως «το Κίνημα Αλλαγής “ακούγεται” περισσότερο από τον καθέναν αυτή την εποχή, γιατί η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών που παρακολουθεί αυτή τη δήθεν μονομαχία τούς γυρίζει την πλάτη». 

Σε αυτό το πλαίσιο, διμέτωπη επίθεση σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση εξαπέλυσε η Γεννηματά από το βήμα της Βουλής στην παρέμβασή της κατά τη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου για τις 120 δόσεις, για τη 13η σύνταξη και τη μείωση του ΦΠΑ. «ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. “θολώνουν” τη δημόσια συζήτηση για να μη φανεί τι σημαίνει ψήφος στη Ν.Δ. και στον Βέμπερ και τι σημαίνει ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ και στη χαοτική Ευρωπαϊκή Αριστερά». 
Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι δεν ενδιαφέρονται οι πολίτες για τις «ανούσιες κοκορομαχίες» Τσίπρα και Μητσοτάκη. Αντιπαραθέσεις, όπως είπε χαρακτηριστικά η Γεννηματά, «χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο απλά για να κρύψουν το πόσο πολύ μοιάζουν οι πολιτικές τους».

Ενόχληση Μητσοτάκη

Πάντως η στάση της Γεννηματά φαίνεται ότι προκαλεί έντονη δυσαρέσκεια στη Ν.Δ., με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση να της κάνει ευθεία επίθεση για το ζήτημα των ίσων αποστάσεων. «Χαιρετίζω και την κ. Γεννηματά που προσχώρησε πρόσφατα στη συζήτηση για τη σημασία του δημογραφικού» είπε ο Μητσοτάκης με τη συγκεκριμένη αναφορά του να προκαλεί τη δυναμική αντίδραση της Γεννηματά και των βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. 

«Εντάξει, εντάξει. Όλα εσείς τα έχετε κάνει πρώτα. Καλιμπράρετε λίγο κι αυτές τις ίσες αποστάσεις, κυρία Γεννηματά, μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ. Στο κάτω κάτω στην ίδια κυβέρνηση ήμασταν. Μην τα ξεχνάτε αυτά με τόση μεγάλη ευκολία» σχολίασε ο Μητσοτάκης, απευθυνόμενος σε προσωπικό τόνο στη Γεννηματά. 

Ζητώντας τον λόγο η Γεννηματά υπενθύμισε στον Μητσοτάκη πως η Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για το δημογραφικό δημιουργήθηκε ακριβώς έπειτα από δικό της αίτημά. «Επομένως, δεν ήλθαμε εκ των υστέρων. Ξεκινήσαμε όλη αυτήν την προσπάθεια» τόνισε η Γεννηματά προς τον πρόεδρο της Ν.Δ. Και πρόσθεσε πως «αντίπαλος δικός μας είναι οι συντηρητικές πολιτικές και δεν έχουμε ίσες αποστάσεις από κανέναν. Έχουμε αποστάσεις από τη συντήρηση. Δυστυχώς, σήμερα η συντήρηση εκφράζεται με δύο όψεις: με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ.». 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:19