search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:11
MENU CLOSE

«Ισχυρό ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες» – Οι εργαζόμενοι να γυρίσουν την πλάτη σε ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. ζητά ο Περισσός

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2073
16-5-2019
18.05.2019 03:00
kke_1-9.jpg

 

Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε το ΚΚΕ σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση με αφορμή την κυριακάτικη δήλωση του «γαλάζιου» προέδρου περί επταήμερης εργασίας στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. 
«Ο κ. Μητσοτάκης, αντιλαμβανόμενος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ του έχει πάρει την “μπουκιά απ’ το στόμα”, υπερθεματίζει σε αντιλαϊκά μέτρα, προκειμένου να γίνει αυτός ο εκλεκτός του κεφαλαίου. Μόνο έτσι εξηγείται η πρότασή του για επταήμερη εργασία, δήθεν με τη θέληση των εργαζομένων, όταν όλοι γνωρίζουν πως ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς εκβιάζει αυτή τη “θέληση” των εργαζομένων» τονίζει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για τη συνέντευξη Μητσοτάκη. 

Εξαπολύοντας ισχυρά «πυρά» όμως και προς το κυβερνητικό στρατόπεδο ο Περισσός υποστήριξε ότι «ο μόνος που δεν θα πρέπει να εκπλήσσεται, με αυτή την εξέλιξη, είναι ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας σε μια σειρά κλάδους, που σημαίνει επταήμερη εργασία, έχει τη δική του αποφασιστική σφραγίδα» και έστειλε το μήνυμα: «Οι εργαζόμενοι να γυρίσουν την πλάτη και στους δύο, οι οποίοι κόβουν και ράβουν τα μέτρα σε βάρος τους». 

«Είναι ίδια η πολιτική τους»

Για τη σκληρή προεκλογική αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ., ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, εκτίμησε πως «γίνεται για να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο, να του βάλουν εκβιαστικά αλλά ψεύτικα διλήμματα». Και υποστήριξε πως αυτή η διαμάχη μεταξύ των δυο «βολεύει γιατί θέλουν να πολώσουν, δεν έχουν άλλη διέξοδο εφόσον στα κύρια ζητήματα, στα στρατηγικά ζητήματα συμπίπτουν, είναι ίδια η πολιτική τους».

Καθώς μετράμε αντίστροφα για την πολλαπλή εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου ο Κουτσούμπας, στην ίδια συνέντευξη, έστειλε μήνυμα για «ισχυρό ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες και στις ευρωεκλογές και βέβαια στις βουλευτικές εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, είτε τον Ιούνη είτε τον Σεπτέμβρη-Οκτώβρη και βεβαίως στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές». 

«Απέναντι στις αντιλαϊκές πολιτικές»

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε το ΚΚΕ, «θα είναι δύναμη πραγματικής λαϊκής αντιπολίτευσης, απέναντι σε όλες τις αντιλαϊκές πολιτικές, απέναντι σε όλη αυτή την αντιδραστική κατεύθυνση που δίνει η Κομισιόν, που δίνει η Ε.Ε., με τις κατευθύνσεις της, που τις υλοποιούν με νόμους στη συνέχεια οι κυβερνήσεις, όπως οι ελληνικές εδώ στην πατρίδα μας και σε άλλες χώρες κράτη-μέλη και τις εξειδικεύουν σε τοπικό επίπεδο οι δήμαρχοί τους, τα στηρίγματά τους και οι περιφερειάρχες τους». 

Ο Κουτσούμπας τόνισε ότι «σε αυτή τη λαίλαπα, λοιπόν, μόνο το ΚΚΕ μπορεί όχι μόνο να αποκαλύψει, αλλά να εμποδίσει αντιλαϊκά μέτρα, να έχει κατακτήσεις ο ελληνικός λαός, να πιέσει σε αυτή την κατεύθυνση κι αυτό θα γίνει μόνο αν είναι πολύ πιο δυνατό μέσα στο Κοινοβούλιο, στο Ευρωκοινοβούλιο, παντού. Και βεβαίως να γκρεμιστεί άμεσα η Χρυσή Αυγή από την τρίτη θέση. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο εάν ισχυροποιηθεί το ΚΚΕ». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50