search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 19:02
MENU CLOSE

«Οι ρωμαϊκές νύχτες των κροίσων δεν ταιριάζουν με την παρουσία των πληβείων»

17.05.2019 13:51
«Οι ρωμαϊκές νύχτες των κροίσων δεν ταιριάζουν με την παρουσία των πληβείων» - Media

 

Μεθόδευση ώστε να περάσει de facto στα χέρια ιδιωτών το Βίδο, ένα μικρό νησί σε απόσταση αναπνοής από την παλιά πόλη της Κέρκυρας, καταγγέλλει η δημοτική παράταξη «Πρώτα η Κέρκυρα».

Σε σχετική ανακοίνωση καταγγέλλεται ότι μεθοδεύτηκε η διακοπή των δρομολογίων του καϊκιού που ένωνε το νησί με την παλιά πόλη της Κέρκυρας, ώστε να υπάρχει πρόσβαση, με ιδιωτικά σκάφη, μόνο για τους πελάτες μεγάλης αλυσίδας ξενοδοχείων στην οποίαν πλέον ανήκει το μοναδικό εντευκτήριο – εστιατόριο του νησιού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το νησάκι του Βίδου αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα σύμβολα της Κέρκυρας. Και τούτο διότι πέραν της ιστορικής μνήμης που ενυπάρχει, πέραν του διεθνούς ενδιαφέροντος που διαφημίζει την Κέρκυρα στο εξωτερικό και της προσδίδει μεγαλύτερο κύρος, ήταν πάντα σημείο αναφοράς και αναψυχής τους καλοκαιρινούς μήνες για τους κατοίκους της παλιάς πόλης της Κέρκυρας, και όχι μόνον.

Ποιος Κερκυραίος δεν έχει πάει εκεί ως έφηβος ή ως οικογενειάρχης για να χαρεί την παρθένα φύση του νησιού και να απολαύσει το μπάνιο του και μετά να ξαποστάσει στην επί δεκαετίες ταβέρνα του Μένιου αγναντεύοντας το αρχιτεκτονικό αμάλγαμα της Παλιάς Πόλης και ατενίζοντας το καραβάκι του Νούφρη να πλησιάζει σε καλοκαιρινούς, ράθυμους θα έλεγε κανείς, ρυθμούς; Πόσα κερκυραιόπουλα δεν απόλαυσαν στιγμές ξεγνοιασιάς στις καλοκαιρινές κατασκηνώσεις που επί χρόνια γινόντουσαν στο νησί; Πόσος κόσμος απλός, καθημερινός, ανεπιτήδευτος, απλοί άνθρωποι – κάτοικοι της παλιάς πόλης της Κέρκυρας, του Καμπιέλου, της Οβριακής, του Μαντουκιού, δεν έβρισκαν μια ποιοτική διέξοδο πηγαίνοντας τις καθημερινές ένα μπάνιο στο Βίδο με το καΐκι, καθιστώντας το νησί, στην πραγματικότητα, την παραλία της παλιάς πόλης της Κέρκυρας;

Εδώ και 2 χρόνια το Νησί έχει χάσει το λαϊκό χαρακτήρα που το διέκρινε. Αρχικά ήρθε η ιδιωτική επένδυση που έγινε με τρόπο προκλητικό, αφού ο επιχειρηματίας εγκαταστάθηκε σε αυτό, και αλλοίωσε το χαρακτήρα του μαγαζιού αλλά και το φυσικό τοπίο, με μη νόμιμες μεθόδους και γι’ αυτό εκδιώχθηκε νομικά, με μεγάλη καθυστέρηση. Όλοι θυμόμαστε το βασιλικό πάρτυ με βεγγαλικά που είχε λάβει χώρα πρόσφατα εκεί. Και θα μας ήταν παντελώς αδιάφορο, θα προσέβαλε την αισθητική μας και μόνον, εάν αυτό το πάρτυ των πλουσίων δεν είχε ως συνέπεια τον αποκλεισμό από την πρόσβαση στο Νησί όλων ημών, των απλών κατοίκων, με τη μεθόδευση της παύσης των δρομολογίων του δημοτικού καϊκιού από πολύ ενωρίς, προκειμένου εμείς οι πληβείοι να μην ενοχλούμε τις τρυφηλές διασκεδάσεις των πατρικίων.

Η συνέχεια, όμως, προμηνύεται ακόμη χειρότερη. Εφέτος η επιχείρηση, το εστιατόριο με τις εγκαταστάσεις του που έχουν καταλάβει όλο τον χώρο στην βορειοανατολική πλευρά της παραλίας που βρίσκεται δίπλα στο λιμάνι περιήλθε στην επιχείρηση “ΙΚΟΣ” που έχει και τα ξενοδοχεία στη Δασιά. Εάν κρίνει κανείς από τον τρόπο με τον οποίο αυτή η επιχείρηση διαχειρίζεται τα ξενοδοχεία της, που απομονώνει, δηλαδή, τους πελάτες της μέσα σε αυτά και τους αποκλείει από την οποιαδήποτε επαφή με την οικονομία και την κοινωνία της περιοχής, το ίδιο θα αποπειραθεί να πράξει και με το Βίδο. Να το κάνει ένα χώρο αποκλειστικής χρήσης- διασκέδασης της επιχείρησης και των πλουσίων πελατών της, αποκλείοντας την πρόσβαση σε οποιονδήποτε άλλον από εμάς, τους απλούς ανθρώπους της πόλης μας . Όλα τα μηνύματα που έχουμε συντείνουν προς αυτήν την κατεύθυνση. Ο οικονομικός γίγας που λέγεται “ΙΚΟΣ” ήταν ο μόνος που εμφανίστηκε στη δημοπρασία και “πέταξε” στο τραπέζι το ποσόν των 40.000 ΕΥΡΩ, ενώ η τιμή εκκίνησης ήταν 20.000 ΕΥΡΩ και θα μπορούσε να μείνει σε αυτήν την προσφορά. Γιατί δεν το έκανε; Τι εξαγόραζε με την διπλάσια τιμή; Μήπως συνειδήσεις; Μήπως το ΑΒΑΤΟΝ στο χώρο που τον προορίζει για πάρτυ πλουσίων; Διότι επιχειρηματικά δεν εξηγείται διαφορετικά. Οι ρωμαϊκές νύχτες που θα υπόσχεται η συγκεκριμένη επιχείρηση στους κροίσους πελάτες της δεν ταιριάζουν με την παρουσία του απλού κερκυραίου εκεί, του οικογενειάρχη και του έφηβου. Η τελευταία πράξη του δράματος, απ’ ότι φαίνεται, γράφεται αυτές τις ημέρες δια του γεγονότος, ότι ο διαγωνισμός για την εκμίσθωση του δημοτικού καϊκιού απέβη άκαρπος. Αυτό θα έχει ως συνέπεια η πρόσβαση στο Νησί να γίνεται μόνον με τα ιδιωτικά σκάφη της “ΙΚΟΣ” και μόνον για τους πελάτες της.

Οι πολιτικές ευθύνες που υπάρχουν από πλευράς δημοτικής αρχής, αλλά και από τις δημοτικές παρατάξεις που κατέρχονται στις επερχόμενες εκλογές είναι τεράστιες. Ουδείς διαμαρτυρήθηκε ή έστω ανέδειξε αυτό το μείζον πολιτικό θέμα για την πόλη μας και τους κατοίκους της, λες και επικρατεί ο “νόμος της σιωπής”, η επονομαζόμενη “ΟΜΕΡΤΑ”. Παραδίδουν άνευ ουδενός ανταλλάγματος (και πώς θα μπορούσε άραγε να αποτιμηθεί σε χρήμα το ξεπούλημα της παραλίας της παλιάς πόλης της Κέρκυρας) το Νησί μας στους μεγαλοεπιχειρηματίες χωρίς να σκέφτονται τι στερούν από τις οικογένειες και τους κατοίκους της Πόλης μας με τον αποκλεισμό πρόσβασής τους. Παραδίδουν άνευ ουδενός ανταλλάγματος ένα μεγάλο κομμάτι της καρδιάς της ιστορίας της πόλης μας. Παραδίδουν άνευ ουδενός ανταλλάγματος στους επήλυδες νεόπλουτους τη μνήμη και τις αναμνήσεις μας. Το Βίδο μπορεί να μην κατοικείται αλλά οι ψυχές οι δικές μας μαζί με αυτές του σερβικού λαού είναι οι μόνιμοι, αέναοι και άυλοι άγρυπνοι φρουροί του. Η Ιστορία, Κύριοι, θα σας καταδικάσει. Εμείς, από όποιο μετερίζι μας τάξει ο κερκυραϊκός λαός, υποσχόμαστε ότι θα αγωνιστούμε για να επαναφέρουμε την κανονικότητα στο Βίδο, προασπίζοντας τον λαϊκό του χαρακτήρα, ως την παραλία των κατοίκων της παλιάς πόλης της Κέρκυρας, ως το χώρο των καλοκαιρινών κατασκηνώσεων των παιδιών μας και ως χώρο μνήμης και ιστορικής αναφοράς των αδελφών μας των Σέρβων. Ο Αννίβας είναι προ των πυλών αλλά την Πόλη μας δεν θα την κατακτήσει.»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 19:01