25/02/2020 05:50:32

Οργή από αρχιραββίνο: «Βεβήλωση» η Eurovision

Οργή από αρχιραββίνο: «Βεβήλωση» η Eurovision - Media
 
Κάλεσμα ώστε να παραταθεί το εβραϊκό Σάββατο για 20 λεπτά εξέφρασε ο αρχιραββίνος των ασκενάζι Εβραίων Νταβίντ Λάου ως αντίδραση στη «βεβήλωσή» του από τον διαγωνισμό της Eurovision.
 
«Λόγω της τεράστιας βεβήλώσης που θα προκληθεί στο Σαββάτο, λόγων του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, ζητώ από τον καθένα σας να μην κάνει καμία δουλειά, δέκα λεπτά πριν ανάψετε τα κεριά για την έναρξη του Σαββάτου και δέκα λεπτά μετά το τέλος του», είπε ο Λάου.
 
Προσέθεσε, δε, ότι «η βεβήλωση λαμβάνει χώρα μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου» και τγόνισε ότι «θα επεκτείνουμε την ιερότητα του Σαββάτου και θα προσθέσουμε στο ιερό από το καθημερινό».
 
Το όλο ζήτημα με το διαγωνισμό της Eurovision προκαλείται από το γεγονός ότι, παρά το γεγονός ότι η έναρξή του γίνεται μετά το τέλος του εβραϊκού Σαββάτου, η προετοιμασία έχει αρχίσει από πολύ νωρίτερα, γεγονός που ενοχλεί τους ορθόδοξους Εβραίους, οι οποίοι απαγορεύουν την οιαδήποτε εργασία το Σάββατο.
 
Πηγή: Sputnik

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.