search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:47
MENU CLOSE

Κατά της διάσπασης του Facebook η «τιμωρός» της Κομισιόν Βεστάγκερ

17.05.2019 16:55
Κατά της διάσπασης του Facebook η «τιμωρός» της Κομισιόν Βεστάγκερ - Media

 

Για το ενδεχόμενο διάσπασης του Facebook μίλησε η Ευρωπαία Επίτροπος Ανταγωνισμού και εκ των υποψηφίων για την προεδρία της Κομισιόν, Μαργκρέτε Βεστάγκερ, στην έκθεση καινοτομίας VivaTech που διεξάγεται στο Παρίσι.

Όπως ανέφερε η ίδια, μια τέτοια λύση θα οδηγούσε κατά πάσα πιθανότητα σε μια μακρά δικαστική διαμάχη με την διασημότερη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

«Φυσικά θα ήταν μια έσχατη λύση. Πιστεύω ότι θα μας έφερνε στα δικαστήρια ίσως για μια δεκαετία. Είναι πολύ πιο ευθύ και ίσως πολύ πιο δυνατό να πούμε ότι χρειαζόμαστε πρόσβαση στα δεδομένα», είπε η Βεστάγκερ.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ αλλά και ένας από τους συνιδρυτές της εταιρείας του Facebook τάχθηκαν υπέρ της διάλυσής της.
Ο συνιδρυτής του Facebook Κρις Χιουζ, και πρώην συγκάτοικος του Μαρκ Ζούκερμπεγκ, σε άρθρο γνώμης που δημοσίευσε την περασμένη εβδομάδα στην εφημερίδα New York Times προέτρεψε τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές να διαλύσουν την εταιρεία. Μάλιστα, πρότεινε να διαχωριστούν το Instagram και το WhatsApp από το Facebook, επισημαίνοντας ότι χάρη στον ανταγωνισμό θα προσφέρονταν «υψηλότερες προδιαγραφές προστασίας της ιδιωτικής ζωής».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:44