search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 08:26
MENU CLOSE

Τσίπρας από τα Τρίκαλα: Ψήφος έγκρισης ή απόρριψης της 13ης σύνταξης

17.05.2019 17:42
Τσίπρας από τα Τρίκαλα: Ψήφος έγκρισης ή απόρριψης της 13ης σύνταξης - Media
 
 
“Δεν είναι μόνο ένα ρεύμα νίκης, είναι ένα γνήσιο λαϊκό ξέσπασμα, δημοκρατικό ξέσπασμα, ένα ξέσπασμα αξιοπρέπειας”, είπε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, για την υποδοχή που του επιφύλαξαν σήμερα οι κάτοικοι στην Καρδίτσα και τα Τρίκαλα.
 
Από το βήμα της προεκλογικής συγκέντρωσης στην πλατεία Ρήγα Φεραίου των Τρικάλων ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι αυτή η υποδοχή και η συμμετοχή του κόσμου “αποδεικνύει ότι ζούμε τις μέρες εκείνης της εβδομάδας του Ιουλίου του 2015 (σ.σ. το δημοψήφισμα), που όλοι έλεγαν ότι θα χάσουμε και κερδίσαμε με μεγάλη διαφορά”.
 
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι “σήμερα αισθανόμαστε δικαιωμένοι γιατί καταφέραμε να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια” και πρόσθεσε ότι “προχωρήσαμε με σχέδιο σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που ήταν αναγκαίες. Όχι μόνο βγάλαμε τα χώρα από τα μνημόνια, καταφέραμε να φέρουμε πίσω τα πλεονάσματα. Καταφέραμε να πετύχουμε εκεί όπου οι υπόλοιποι απέτυχαν”.
 
Ωστόσο, υπογράμμισε ότι “η πιο μεγάλη μας επιτυχία είναι ότι βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια, προσπαθώντας να κρατήσουμε ταυτόχρονα και την κοινωνία, όσο πιο πολύ γίνεται προστατευμένη. […] Η πιο μεγάλη μας επιτυχία είναι ότι αυτά τα χρόνια καταφέραμε να προστατεύσουμε τους πολλούς”.
 
“Ψήφος έγκρισης ή απόρριψης της 13ης σύνταξης”
Παράλληλα, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη, λέγοντας ότι “τους κατηγορούμε όχι για την ταξική τους καταγωγή, αλλά για τις πολιτικές τους θέσεις. Τους κατηγορούμε γιατί έχουν ένα πρόγραμμα χειρότερο από αυτό που εφάρμοσε το ΔΝΤ στην Ελλάδα, και θέλουν αυτό το πρόγραμμα να εφαρμόσουν αν ξαναγυρίσουν στην εξουσία”.
 
Ο πρωθυπουργός σε έντονο ύφος σημείωσε ότι “δεν φταίμε εμείς που κάθε φορά που αναγκάζεται να μιλήσει εκτός κειμένου ο κ.Μητσοτάκης βγαίνει το γραφείο τύπου για να πει ψηφοφόρε δεν είναι αυτό που νομίζεις. Δυστυχώς είναι αυτό που νομίζετε”, προσθέτοντας ότι “θέλω να απευθυνθώ σε κάθε συνταξιούχο και να του πω η ψήφος σου την άλλη Κυριακή είναι και ψήφος έγκρισης ή απόρριψης της 13ης σύνταξης”.
 
Κάποιοι ανακήρυξαν τον κ. Μητσοτάκη “πρωθυπουργό” από τη μέρα που εκλέχθηκε στην ηγεσία της Ν.Δ., ανεξαρτήτως αν έχει το ανάστημα όχι μόνο να είναι πρωθυπουργός, αλλά και πρόεδρος ενός ιστορικού κόμματος, παρατήρησε ο κ. Τσίπρας.
 
Μιλούσαν για διαφορά 15 μονάδων στις δημοσκοπήσεις και τώρα που η διαφορά μειώνεται και βλέπουν την υποδοχή του κόσμου στις περιοδείες του πρωθυπουργού τους έπιασε πανικός, είπε, και έφτασαν στο σημείο να μιλήσουν ακόμα και για αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος ή νοθεία.
 
“Η κληρονομιά της βίας και της νοθείας δεν ανήκει στη δημοκρατική παράταξη, σε άλλη παράταξη ανήκει,ας τα ξεχάσουν αυτά και ας τα αφήσουν στη δεκαετία του 1960”, δήλωσε ο κ. Τσίπρας.
 
Σημείωσε, δε, ότι οι χρηματοδοτήσεις από το ΕΣΠΑ και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για το νομό Τρικάλων από 51 εκατομμύρια που ήταν την περίοδο 2010-1014 αυξήθηκαν σε 151 εκατομμύρια την τελευταία τετραετία. Απάντησε και σε όσους τους έλεγαν “ερασιτέχνες” και “κατσαπλιάδες” και ανέφερε χαρακτηριστικά πως οι άλλοι είναι “επαγγελματίες της μίζας, της διαπλοκής και της διαφθοράς”.
 
Ταυτόχρονα αναφέρθηκε και στο ζήτημα που ανακινήθηκε με την παρουσία Ρομά στη συγκέντρωσή του στη Λαμία, λέγοντας ότι “οι Ρομά είναι στις συγκεντρώσεις μας γιατί αισθάνθηκαν ξανά αξιοπρέπεια και ισότιμοι πολίτες μέσα από την πολιτική που ακολουθήσαμε”, λέγοντας ότι η κυβέρνηση δεν τους αντιμετωπίζει ως “παιδιά ενός κατώτερου Θεού”.
 
“Στο δεύτερο ημίχρονο θα σκοράρουμε”
Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στα επιτεύγματα της κυβέρνησης λέγοντας ότι “μειώσαμε κατά 9% την ανεργία. Ο αγώνας αυτός πρέπει να συνεχιστεί. Έχουμε σχέδιο την επόμενη 4ετία να φτάσει στο 10%, και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα, εκεί όπου ήμασταν πριν μας ρημάξουν οι πολιτικές της λιτότητας” και προσθέτοντας ότι “προχωρήσαμε και σε σημαντικά έργα στην περιοχή. Έχουμε έγνοια για την περιφέρεια και πώς θα αξιοποιήσουμε τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα κάθε τόπου ξεχωριστά”.
 
“Η προηγούμενη τετραετία ήταν μόνο το πρώτο ημίχρονο σε δυσμενείς συνθήκες, το δεύτερο ημίχρονο θα σκοράρουμε και θα παίξουμε τη μπάλα που γνωρίζουμε”, είπε ο πρωθυπουργός.
 
“Θέλουμε η μεγάλη νίκη στις εκλογές της 26ης Μαΐου να δώσει μήνυμα και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, ότι τελειώσαμε πια με τις πολιτικές της λιτότητας, τελειώσαμε πια με το να ορίζουν τεχνοκράτες πάνω από το κεφάλι μας, πως θα κατανείμουμε τον πλούτο και τον ιδρώτα του ελληνικού λαού. Και από εδώ και πέρα μια κυρίαρχη κυβέρνηση, με τη στήριξη του λαού θα προχωρήσει και σε άλλα βαθύτερα φιλολαϊκά μέτρα, από την επόμενη μέρα και για την επόμενη τετραετία”, επισήμανε.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 08:24