search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:06
MENU CLOSE

Στα γήπεδα η Ελλάδα αναστενάζει

20.03.2012 09:40
Στα γήπεδα η Ελλάδα αναστενάζει - Media

Σαν να μην της έφτανε της κοινωνίας η ζοφερή πραγματικότητα με την οποία έρχεται αντιμέτωπη σε καθημερινή βάση, έχουμε και τους χουλιγκανισμούς των γηπέδων να προστίθενται στον ήδη βεβαρημένο ψυχισμό μας βαθαίνοντας την εθνική μας απογοήτευση.

ΞΕΝΟΦΩΝ Α.ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗΣ

Σαν να μην της έφτανε της κοινωνίας η ζοφερή πραγματικότητα με την οποία έρχεται αντιμέτωπη σε καθημερινή βάση, έχουμε και τους χουλιγκανισμούς των γηπέδων να προστίθενται στον ήδη βεβαρημένο ψυχισμό μας βαθαίνοντας την εθνική μας απογοήτευση. Αυτή η συστηματική και υποκινούμενη αθλιότητα που παρατηρείται στα γήπεδα, όπου πλέον κάθε αγώνας αποτελεί ένα συγκρουσιακό πεδίο, συγκροτεί το τραγικό επιστέγασμα μιας πραγματικότητας την οποία δεν είμαστε σε θέση ούτε να παραβλέψουμε αλλά ούτε και να αντιμετωπίσουμε – καθώς φαίνεται… Αρκετές ημέρες πριν από το ντέρμπι των «αιωνίων» κυκλοφορούσαν ελεύθερα φήμες ότι το παιχνίδι δεν θα τελειώσει, πράγμα που, όπως όλοι διαπιστώσαμε με έκπληξη, συνέβη! Ωστόσο, ποιος θα μας πει επιτέλους τι συμβαίνει με τον ποδοσφαιρικό βόρβορο στη χώρα μας; Ποιος θα προστατέψει την κοινωνία και – γιατί όχι; – το λαοφιλές άθλημα από τους καιροσκόπους, τους επιτήδειους μαφιόζους που κατά καιρούς εμφανίζονται από το πουθενά και μέσα σε μια νύχτα αποκτούν αθλητικό παρελθόν και γνώμη βαρύνουσα για τον αθλητισμό; Πόσο ακόμα άτομα της οικονομικής ζωής του τόπου θα αναλαμβάνουν προς χάριν των συμφερόντων τους λαοφιλείς ομάδες προκειμένου να αποκτήσουν τεράστιο κοινωνικό έρεισμα και ασυλία στις – πολλές φορές ελεγχόμενες από τον νόμο – δραστηριότητές τους; Όσο η πολιτεία θα στέκει ανήμπορη να αντιμετωπίσει αυτά τα εκφυλιστικά συμπτώματα που τις τελευταίες δεκαετίες έχουν λάβει διαστάσεις επιδημίας στη χώρα, τόσο αυτά θα εξαπλώνονται με την εμφάνιση παρόμοιων εξευτελιστικών σκηνών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:06