16/10/2019 14:26:41

Μπακογιάννη για Κουφοντίνα: Επί κυβερνήσεως Τσίπρα η δημοκρατία και εκβιάζεται και τρομοκρατείται

Μπακογιάννη για Κουφοντίνα: Επί κυβερνήσεως Τσίπρα η δημοκρατία και εκβιάζεται και τρομοκρατείται - Media

 

Την έντονη αντίδραση της Ντόρας Μπακογιάννης προκάλεσε η απόφαση της Ξένης Δημητρίου να ζητήσει αναίρεση το βούλευμα που έκοψε την άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Με παρέμβαση της στην εκπομπή «Ακραία Φαινόμενα» του ΣΚΑΪ η πρώην υπουργός σημείωσε: «Αυτό που συνέβη χθες το βράδυ είναι πρωτοφανές. Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αφού είχε δώσει το θέμα της αναίρεσης σε ένα αντιεισαγγελέα να το χειριστεί και εκείνος απεφάνθη ότι ορθώς δεν εδώθει άδεια στον Κουφοντίνα, πήρε το θέμα και κράτησε ανοιχτά μέχρι τις 12:00 το βράδυ τα δικαστήρια στο Βόλο για να κάνει η ίδια την αναίρεση της ομόφωνης απόφασης του δικαστικού συμβουλίου. Αυτό είναι κάτι πρωτοφανές. Δεν έχει ξανασυμβεί. Το συμπέρασμα που βγαίνει από όλη αυτή την ιστορία είναι ότι επί κυβερνήσεως Τσίπρα η Δημοκρατία και εκβιάζεται και τρομοκρατείται».

«Το μήνυμα είναι σαφές. Εγώ ήθελα να καταθέσω την άποψη αυτή και να δηλώσω κατηγορηματικά ότι στη σύγχρονη ευρωπαϊκή δημοκρατία τέτοιου είδους λογικές δεν μπορούν να υπάρξουν. Δεν είπα (σ.σ. ότι αυτό που έκανε η εισαγγελέας) είναι παράνομο. Εγώ λέω ότι όταν ο νόμος λέει ότι υπάρχει δικαστικό συμβούλιο γιατί το λέει; Η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου υπάρχει για να κρίνει την εξειδικευμένη περίπτωση που αφορά τον ισοβίτη», πρόσθεσε και κατέληξε: «Η Δημοκρατία τρομοκρατείται με όλους αυτούς τους κυρίους που βγαίνουν έξω, καίνε και απειλούν ότι θα κάψουν είτε την Αθήνα είτε τη Θεσσαλονίκη αν δεν περάσει το δικό τους. Αυτό στη δική μου διάλεκτο ονομάζεται εκβιασμός». 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.