19/01/2021 16:48:51

Βασιλικό δράμα στο Βέλγιο: Τσουχτερό πρόστιμο στον πρώην βασιλιά... αν δεν κάνει τεστ DNA

Βασιλικό δράμα στο Βέλγιο: Τσουχτερό πρόστιμο στον πρώην βασιλιά... αν δεν κάνει τεστ DNA - Media

 

Συνεχίζεται το σίριαλ της δικαστικής διαμάχης που χρονολογείται από το 2013 ανάμεσα στον πρώην βασιλιά του Βελγίου, Αλβέρτου Α' και μία 51χρονη γυναίκα η οποία ισχυρίζεται ότι είναι κόρη του και προσπαθεί με δικαστικό τρόπο να τον αναγκάσει να κάνει τεστ πατρότητας ώστε να επιβεβαιωθεί ο ισχυρισμός της.

Εφετείο των Βρυξελλών αποφάσισε σήμερα Πέμπτη πως ο πρώην βασιλιάς θα πρέπει να πληρώνει ημερήσιο πρόστιμο 5.000 ευρώ αν επιμείνει να μην κάνει το τεστ πατρότητας που ζητεί η Ντελφίν Μποέλ.

"Πιστεύω ότι ο βασιλιάς θα υποβληθεί σε αυτό το τεστ, καθώς έχει την εγγύηση ότι θα μείνει εμπιστευτικό", αντέδρασε ένας από τους δικηγόρους του, ενώ ένας άλλος είπε: "Εξαρτάται από εκείνον".

Η Βελγίδα Ντελφίν Μποέλ, εικαστική καλλιτέχνις, δηλώνει ότι γεννήθηκε από τη μακροχρόνια σχέση που είχε τις δεκαετίες του 1960 και του 1970 η μητέρα της, Σιμπίλ ντε Σελίς Λονγκσάμπ με τον Αλβέρτο, ο οποίος ήταν τότε πρίγκιπας διάδοχος και παντρεμένος από το 1959 με την Πάολα Ρούφο ντι Καλάμπρια.

Ο πρώην μονάρχης που βασίλεψε από το 1993 έως το 2013 και είναι ο πατέρας του νυν βασιλιά Φίλιππου, αρνείται ότι η Μποέλ είναι κόρη του.

Τον Οκτώβριο του 2018, το Εφετείο των Βρυξελλών είχε αποφανθεί ο Αλβέρτος Β' να υποβληθεί σε εξέταση DNA για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση.

Αλλά εκείνος αρνήθηκε και οι δικηγόροι είχαν ασκήσει έφεση τον Φεβρουάριο, αναγκάζοντας την Μποέλ να καταφύγει στο όπλο της χρηματικής ποινής.

Έπειτα από μια νέα διαδικασία αντιπαράθεσης τον Απρίλιο, το Εφετείο αποφάσισε να "κάνει δεκτό το αίτημα" της Μποέλ, σύμφωνα με αντίγραφο της απόφασης που έχει στην κατοχή του το Γαλλικό Πρακτορείο.

O 84χρονος πρώην βασιλιάς οφείλει στο εξής να παρουσιαστεί στην αρμόδια δικαστική εμπειρογνώμονα, η οποία, θα πάρει δείγμα σάλιου και θα κάνει ανάλυση συγκρίνοντας το δείγμα με τα γενετικά δείγματα της Μποέλ και της μητέρας της.

Σε περίπτωση άρνησης, διευκρινίζει η απόφαση, το δικαστήριο του επιβάλλει να πληρώνει στη Ντελφίν Μποέλ ημερήσιο πρόστιμο 5.000 ευρώ "ανά ημέρα καθυστέρησης από την επομένη της πρώτης κλήτευσης" (της εμπειρογνώμονα).

Αυτό το ραντεβού για το τεστ πατρότητας θα πρέπει να οριστεί "εντός των προσεχών εβδομάδων", σύμφωνα με τους δικηγόρους της Μποέλ. Οι δικηγόροι και των δύο πλευρών δήλωσαν ικανοποιημένοι από την απόφαση του Εφετείου.

Η ταυτότητα της Μποέλ έγινε θέμα δημόσιας συζήτησης μετά την έκδοση το 1999 μιας βιογραφίας της βασίλισσας Πάολα, της Ιταλίδας συζύγου του Αλβέρτου. Στο βιβλίο αναφερόταν ότι ο Αλβέρτος είχε μια μακροχρόνια εξωσυζυγική σχέση από την οποία γεννήθηκε μια κόρη τη δεκαετία του 1960.

Τα τεστ DNA που το δικαστήριο διέταξε να γίνουν απέδειξαν ότι ο Ζακ Μποέλ, γόνος μιας από τις πλουσιότερες οικογένειες βιομηχάνων του Βελγίου, δεν είναι ο βιολογικός πατέρας της Ντελφίν.

Ο Αλβέρτος που παραιτήθηκε από τον θρόνο πριν από έξι χρόνια υπέρ του γιου του Φιλίππου και δεν έχει επίσημο δημόσιο ρόλο, έχει παραδεχτεί ότι τόσο εκείνος όσο και η Πάολα είχαν δυσκολίες στον γάμο τους. Και τα τρία τους παιδιά είναι μεγαλύτερα από την Μποέλ.

Πρώτη στη σειρά διαδοχής στον θρόνο είναι η 17χρονη πριγκίπισσα Ελισάβετ, κόρη του Φίλιππου και της βασίλισσας Ματθίλδης.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.