search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:28
MENU CLOSE

Μητσοτάκης: Όσο ο Τσίπρας διχάζει, τόσο εγώ θα ενώνω

18.05.2019 09:04
Μητσοτάκης: Όσο ο Τσίπρας διχάζει, τόσο εγώ θα ενώνω - Media

 

Στη θετική πρόταση της ΝΔ, για μια φωτεινή και αισιόδοξη Ελλάδα, αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Ηράκλειο, πρώτο σταθμό της περιοδείας του στην Κρήτη, σήμερα το πρωί. Το βασικό δίλημμα των ευρωεκλογών είναι, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, μία μεγάλη πολιτική αλλαγή ή η διατήρηση της πολιτικής στασιμότητας. Η πολιτική αλλαγή που θέλει η Νέα Δημοκρατία είπε, είναι μία αλλαγή που αφορά όλους τους πολίτες και που θα κάνει πράξη τις μειώσεις φόρων, περισσότερες δουλειές, την ασφάλεια, την καλή δημόσια Υγεία και την καλή δημόσια Παιδεία. Ανέφερε επίσης ότι επί των ημερών του θα γίνει πράξη η κατασκευή του βόρειου οδικού άξονα της Κρήτης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το μήνυμα της Νέας Δημοκρατίας θα βρει από τους πολίτες πολύ μεγάλη ανταπόκριση. Βρίσκομαι στην Κρήτη, στον τόπο μου, μία εβδομάδα πριν από μία εξαιρετικά κρίσιμη αναμέτρηση, την Κρήτη την οποία τόσο αγαπώ για να θέσω ακόμα μία φορά το δίλημμα των ευρωεκλογών. Είμαι πεπεισμένος ότι και εδώ στην Κρήτη θα υπάρξει στο συγκεκριμένο μήνυμα μεγάλη ανταπόκριση.

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει αντιπαράθεση μεταξύ του ιδίου και του πρωθυπουργού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε: Δεν υπάρχει καμία προσωπική αντιπαράθεση με τον Πρωθυπουργό. Και όσο αυτός επιμένει να διχάζει, τόσο εγώ θα επιμένω να ενώνω, να μιλάω για το μέλλον της χώρας, αυτό δηλαδή, που σήμερα ενδιαφέρει τους Έλληνες πολίτες. θα αξιοποιήσουμε πλήρως την τελευταία εβδομάδα πριν από τις εκλογές ώστε να παρουσιάσουμε τη θετική μας πρόταση για μία φωτεινή, για μία αισιόδοξη Ελλάδα.

Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας μίλησε επίσης και για το αναπτυξιακό μέλλον της Κρήτης. «Η Κρήτη που θα έπρεπε να είναι σε μεγάλο βαθμό αναπτυξιακή ατμομηχανή της Ελλάδας, δυστυχώς βρίσκεται αυτή τη στιγμή αντιμέτωπη με ένα μεγάλο κενό ως προς τα βασικά έργα υποδομής» είπε ο κ. Μητσοτάκης σημειώνοντας ότι υπήρξε από τους πρώτους υποστηρικτές για το καινούργιο αεροδρόμιο στο Καστέλι. Σημείωσε ωστόσο ότι η σύμβαση κυρώθηκε με μεγάλη καθυστέρηση και με ορισμένα ζητήματα τα οποία αναδείχθηκαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης. Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι θα υποστηρίξει ως αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας και ως κυβέρνηση αυτό το έργο και, όπως ανέφερε, θα εγγυηθούμε την ταχύτητα υλοποίηση του, μιας και είναι ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο όχι μόνο για το Ηράκλειο αλλά για ολόκληρη την Κρήτη.

Σε ότι αφορά τον βόρειο οδικό άξονα Κρήτης, είπε ότι αφορά την πρώτη μεγάλη αναπτυξιακή προτεραιότητα της Νέας Δημοκρατίας. Δεν αφορά την Κρήτη αλλά ολόκληρο το αναπτυξιακό σχέδιο για τον τόπο, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ: Θέλουμε έναν σύγχρονο αυτοκινητόδρομο, από τη Σητεία μέχρι το Καστέλι. Έργο σωστά μελετημένο, όχι κατατετμημένο, και στο οποίο θα αξιοποιήσουμε όλα τα σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία. Αποτελεί μάλιστα προσωπική μου εγγύηση, όχι μόνο ως Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και ως Κρητικός ότι ο βόρειος οδικός άξονας είναι ένα έργο που θα γίνει και θα ξεκινήσει επί των ημερών της Νέας Δημοκρατίας.

Σχετικά με τα αυτοδιοικητικά θέματα στο Ηράκλειο, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην υποψηφιότητα του Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη λέγοντας ότι τον στηρίζει για περιφερειάρχη Κρήτης. Πρόκειται για ένα νέο παιδί, έναν άξιο άνθρωπο, που έρχεται με ένα θετικό λόγο.

Το κράτος δικαίου, η Δημοκρατία, δεν απειλούνται, δεν εκβιάζονται, δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης από την Αγία Γαλήνη Ρεθύμνου

Το κράτος δικαίου, η Δημοκρατία, δεν απειλούνται, δεν εκβιάζονται πόσο μάλλον, από έναν κατά συρροή αμετανόητο δολοφόνο και 30 τραμπούκους που τον υποστηρίζουν. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στους θεσμούς, στη δικαιοσύνη, ότι θα σταθούν τελικά στο ύψος των περιστάσεων. Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στην Αγία Γαλήνη Ρεθύμνου, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κρήτη, η οποία ξεκίνησε το πρωί από το Ηράκλειο. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισκέφθηκε την παραλία, το λιμάνι και το κέντρο της Αγίας Γαλήνης, συνοδευόμενος από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, συνομίλησε με τουρίστες και κατοίκους της περιοχής, αντάλλαξε απόψεις και επανέλαβε για ακόμη μία φορά ότι το όραμα της Νέας Δημοκρατίας είναι να βάλει στο δρόμο της ανάπτυξης το νησί της Κρήτης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:27