search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:31
MENU CLOSE

Επίσκεψη Παυλόπουλου στην Κίνα: Εκτενή δημοσιεύματα από τα κινεζικά ΜΜΕ

18.05.2019 09:10
Επίσκεψη Παυλόπουλου στην Κίνα: Εκτενή δημοσιεύματα από τα κινεζικά ΜΜΕ - Media

 

Με εκτενή δημοσιεύματα κάλυψαν τα κινεζικά ΜΜΕ την επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στην Κίνα και τις υψηλόβαθμες συναντήσεις του με την κινεζική ηγεσία.

Με πρωτοσέλιδο άρθρο της η εφημερίδα CHINA DAILY αναφέρθηκε στη συνάντηση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με τον Πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, ενώ αντίστοιχα δημοσιεύματα φιλοξενήθηκαν στο Κινεζικό Πρακτορείο Ειδήσεων XINHUA, καθώς και σε ρεπορτάζ μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών.

Αναφερόμενα στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, τα κινεζικά ΜΜΕ υπογράμμισαν τα όσα επισήμανε στη Διάσκεψη για τον Διάλογο των Ασιατικών Πολιτισμών και ιδιαίτερα την αναφορά του, ότι οι διαφορετικοί πολιτισμοί πρέπει να επιδεικνύουν αμοιβαίο σεβασμό και να ενισχύουν την αμοιβαία γνώση μέσω διαλόγου και ανταλλαγών, προκειμένου να επιτευχθεί διαρκής παγκόσμια ειρήνη και αρμονική συνύπαρξη.

Αναλυτικά ήταν τα ρεπορτάζ του κινεζικού Τύπου, ηλεκτρονικού και έντυπου, και για τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλου με τον Πρόεδρο της Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης Li Zhanshu.

Σημειώνεται ότι ο κ. Li Zhanshu προέτρεψε τις δύο πλευρές να εφαρμόσουν τη συναίνεση, που έχει επιτευχθεί από τους ηγέτες των δύο χωρών, να εντείνουν τις επαφές υψηλού επιπέδου και να ενισχύσουν τη συνεργασία, στο πλαίσιο και της κινεζικής πρωτοβουλίας Belt and Road.

Επιπλέον, δήλωσε ότι η Λαϊκή Εθνοσυνέλευση επιθυμεί τις ανταλλαγές με τη Βουλή των Ελλήνων σε ζητήματα νομοθεσίας, εποπτείας και διακυβέρνησης, καθώς και την προώθηση της συνολικής στρατηγικής εταιρικής σχέσης των δύο χωρών.

«Για να πάνε καλά οι οικονομικές σχέσεις, πρέπει να στηρίζονται στην ειλικρίνεια των λαών και στην αλληλοκατανόηση. Και αυτό είναι κάτι το οποίο βοηθάει για να δούμε και το πώς οι σχέσεις αυτές διαγράφονται στο πλαίσιο της μεγάλης αυτής πρωτοβουλίας της Κίνας, «Μια Ζώνη-ένας Δρόμος».

Η Ελλάδα επικροτεί την συγκεκριμένη πρωτοβουλία και αναμένει πολλά από αυτή. Γιατί μια τέτοια πρωτοβουλία, πέρα από το οικονομικό όφελος, έχει να κάνει και με τις σχέσεις μεταξύ της Κίνας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο Κινεζικό Πρακτορείο Ειδήσεων XINHUA, ενόψει της επίσημης επίσκεψής του στην Κίνα.

«Σας το λέω ευθέως, εμείς, οι Έλληνες, που ευνοούμε αυτήν την πρωτοβουλία της Κίνας, βλέπουμε ότι ο Δρόμος αυτός -αυτή η Ζώνη- στην ουσία φέρνει πιο κοντά την Κίνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό όχι μόνο για την παγκόσμια οικονομία, αλλά και για την παγκόσμια ειρήνη. Μην υποτιμάμε αυτήν την παράμετρο σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς» πρόσθεσε.

«Ζούμε ταραγμένους και επικίνδυνους καιρούς και πρέπει να υπερασπισθούμε πριν από όλα τον άνθρωπο, την δικαιοσύνη, την κοινωνική δικαιοσύνη.

Εάν δεν το πράξουμε μέσω διαλόγου των πολιτισμών δεν υπάρχει άλλος καλύτερος τρόπος να το κάνουμε.

Και σε αυτό οι δύο χώρες μας έχουν μεγάλο ρόλο να διαδραματίσουν, ανεξάρτητα από το μέγεθος της κάθε μιας.

Διότι ο διάλογος των πολιτισμών δεν είναι θέμα πληθυσμού, είναι θέμα παιδείας, θέμα αρχών και αξιών. Και η σημασία του κάθε πολιτισμού δεν μετριέται με το πλήθος των ανθρώπων αλλά κυρίως με την αξία των ιδεών» συμπλήρωσε.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:28