search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:34
MENU CLOSE

Μπελαβίλας: Είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε τον Πειραιά «χωρίς αφεντικά»

18.05.2019 10:53
Μπελαβίλας: Είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε τον Πειραιά «χωρίς αφεντικά» - Media

 

«Καμία πόλη δεν θα τολμούσε να βγει και να συζητά με επίκεντρο μια ομάδα. Φανταστείτε την Αθήνα να συζητούσαν με επίκεντρο τον Παναθηναϊκό. Αυτό το πρωτοφανές το επέβαλλε ο κύριος που κατά δήλωση του δημάρχου τον διόρισε στην θέση του υποψηφίου δημάρχου», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, Νίκος Μπελαβίλας, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Πειραιάς για όλους» συνέκρινε την πολιτική κατάσταση στον Πειραιά με τα όσα συνέβαιναν στην Ιταλία επί Μπερλουσκόνι αλλά και με τις μεθοδεύσεις Ερντογάν στην Τουρκία όπου «όταν δεν μπορούσε να διοικήσει ο ίδιος έβαζε διορισμένους ανθρώπους του.

Δεν είμαστε εδώ Κωνσταντινούπολη σκοτεινών εποχών. Είμαστε Πειραιάς. Αυτό το όνομα που δεν τολμούσαν να αναφέρουν στον Πειραιά το αναφέραμε εμείς. Και σήμερα δίνουμε τον αγώνα για να μην σταυρώνονται κατά χιλιάδες ψηφοδέλτια στα υπόγεια του Καραϊσκάκη».

Για την γαλάζια οικονομία και το άνοιγμα της πόλης προς τη θάλασσα, ο κ. Μπελαβίλας ορμώμενος από την αναφορά του Γιάννη Μώραλη στο όνομα του Βαγγέλη Μαρινάκη, θύμισε πως ο γνωστός εφοπλιστής δεν έχει την ελληνική σημαία ούτε σε ένα καράβι του.

«Στη γαλάζια οικονομία συμφωνούμε όλοι. Η διαφορά μας είναι στο άνοιγμα της πόλης προς τη θάλασσα» είπε.

Στο ερώτημα ποιον θα στηρίξει στον δεύτερο γύρο εφόσον ο συνδυασμός «Πειραιάς για Όλους» δεν θα συμμετέχει, ο Νίκος Μπελαβίλας σημείωσε πως δεν μπορεί να υπάρξει Πειραιάς Νικητής ή Πειραιάς πόλη Πρότυπο αν δεν είναι Πειραιάς για Όλους.

«Με όποιους θέλουν μια πόλη για όλους, με όσους θέλουν μια πόλη δημοκρατική, μπορούμε να συνεργαστούμε» τόνισε.

Τέλος, ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά αναφέρθηκε στο παράδειγμα του Γιώργου Ιωακειμίδη, δημάρχου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη ο οποίος συνεργάστηκε και διεκδίκησε διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις.

«Σε ένα τέτοιο πλαίσιο αυτή η καθημερινότητα που αναφέρουμε είναι ο στόχος που θα πετύχουμε την επόμενη μέρα. Χωρίς αφεντικά που θέλουν να διοικούν ως μονοκράτορες ή ολιγάρχες. Είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε τον Πειραιά. Και η επόμενη μέρα θα είναι πολύ πιο όμορφη» κατέληξε.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:32